Castello di Albola Chianti Classico Riserva

Castello di Albola Chianti Classico Riserva DOCG

Ravintolat
“Laadukas palkittu ruokaviini”

Ruokasuositukset

Hirvi ja suurriista
Juustot
Lammas
Nauta
Pataruoat

Rypäle

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Intensiivinen, tummia marjoja, tupakkaa, lakritsia

Maku

Täyteläinen, kehittynyt, tummaa kirsikkaa, kypsää karpaloa, pitkä elegantti jälkimaku

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Chianti Classico DOCG
Tuottaja: Laatuluokitus:
Chianti Classico DOCG
Vuosikerta: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
noin 24 € €
EAN:
8002235646659
Sokeripitoisuus:
2,80 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

James Suckling - 90 p

Gambero Rosso Vini d'Italia - 3 lasia

Decanter World Wine Awards - HOPEAA, 90 p

Mundus Vini - HOPEAA

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet on kerätty käsin ja valmistettu kahdeksan eri viinitarhan parhaista sangiovese rypäleistä Castello di Albolan alueella. Viini käytetään kuorien kanssa noin kolmen viikon ajan. Kun malolaktinen käyminen on loppunut, viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään. Tynnyreistä 40% on Allier tammea ja loput 60% perinteistä Slavonina tammea. Viiniä kypsytetään 14 kuukautta tammessa ja 18 kuukautta pullossa.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin klassisten tomaattipohjaisten pastojen kanssa, punaisen lihan, paistin, riistan ja kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis nautittavaksi, mutta sitä voidaan varastoida vielä 20 vuotta.

Castello di Albola

Toscanan sydämessä, Sienan provinssissa sijaitsevan Castello di Albolan viinitilan historia liittyy vahvasti maakunnan viinikulttuurin kehittymiseen. Alueen ensimmäiset viininviljelijät olivat yli 2000 vuotta sitten alueella asuneet etruskit. Toscanan ehkä tunnetuin viini on pääasiassa Sangiovese-lajikkeesta valmistettava Chianti. Viinintuotanto Chiantin alueella alkoi 1200-luvulta, jolloin Firenzen eteläpuolisilta metsien reunustamilta rinteiltä kaupunkiin tuotiin punaviinejä, jotka saivat suuren suosion aristokraattien keskuudessa. Firenze eli tuohon aikaan loistokasta aikaa - se oli Italian pankkimaailman keskus ja siellä asuvat tieteen, taiteen ja talouselämän vaikuttajat. Chiantin viinialue alkoi niittää mainetta 1400-luvulla muuallakin Italiassa, mutta vasta vuonna 1716 alue rajattiin tarkasti.

Viinintekijä Alessandro Gallon tavoitteena on tuottaa Castello d’Albolan viinitilalla elegantteja ja kasvualuetta peilaavia Chianti Classico -punaviinejä. Viinitilan merkittävin rypälelajike on Sangiovese. Chianti Classicon maaperä on kivikkoista liuskekiveä ja tarjoaa Sangioveselle parhaan mahdollisen kasvuperän. Chianti Classicon viinitarhat ovat viileämpiä ja viini huomattavasti hienostuneempaa kuin muilla Chiantin alueilla. Sangiovese viihtyy aurinkoisilla rinteillä, joilla köynnökset voivat kylpeä auringossa. Liian korkealle istutetut Sangiovese-köynnökset tuottavat karvaita ja raa’an hapokkaita punaviinejä.

www.albola.it/