Hinta Alkossa
11,99 €
Ruokasuositukset Noutopöytä Pataruoat Pikkusuolaiset Porsas Sienet
Rypäle
Pinot Noir
Väri
Kirkas rubiininpunainen
Tuoksu
Punaisia marjoja, kirsikkaa, vadelmaa, vaniljaa, toffeeta
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Valle de Curicó
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DO Valle de Curicó
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi Sopii vegaaneille
Litrahinta
15,85 €/l
Alkon tuotekoodi
455377
EAN
7804300121693
SKU
606224
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir - trendirypäle Chilen Curicósta

Pinot Noir -viinit ovat monikäyttöisiä ja yleensä hyvä pari metsän syksyn antimille kuten sienille, riistalinnuille sekä uuden sadon juureksille. Pinot Noir -viinit sopivat hyvin yhteen myös vaalealle kalalle sekä myös kanalle. Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir on laadukas lajinsa edustaja. Se voitti Vuoden Viinit 2022 ja 2021 -kilpailuissa hopeaa lajikesarjassa Pinot Noir, hinta alle 13 euroa. Viini on keskitäyteläinen ja keskitanniininen ja sen mausta löytyy Pinot Noir -viineille tyypilliseen tapaan kirsikkaisia sekä kevyesti yrttien aromeja. 

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir -punaviiniin tulevat Curicón laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Sadonkorjuu tapahtuu helmikuun lopulla ja maaliskuun alussa. Rypäleiden murskaamisen jälkeen kuoria liotetaan rypälemehussa viidestä seitsemään päivään. Alkoholikäymisen aikana viiniä pumpataan käymisastian pohjalta pinnalla kelluvien kuorten päälle 3 kertaa vuorokaudessa tanniinien ja värin uuttamiseksi. Pinot Noirin käymisvaihe on todella nopea, viikon verran jonka jälkeen viiniä kypsytetään kymmenisen kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen ja täyteläinen kokonaisuus.

Ruokasuositukset

Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi pitkään haudutetun, runsasyrttisen pataruoan kanssa, riistalintujen ja juustojen kera. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha toimii tälle viinille. Kokeile myös savulohelle ja pastaruoille.

Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-4 vuotta.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy neljä eri Castillo de Molina Gran Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron viinitalon ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Viinitalon visio on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulevat parhaat Chardonnayt ja pohjoisesta Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016), ollen samalla ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen yli 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!