Punaviini kalalle - Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

“Vuoden Viini 2014”

Alkon makuluonnehdinta

Marjaisa & raikas

Hinta Alkossa

11,98 €

Ruokasuositukset

Pasta
Pataruoat
Pizzat ja piirakat
Porsas
Riistalinnut

Rypäle

Väri

Kirkas rubiininpunainen

Tuoksu

Punaisia marjoja, kirsikkaa, vadelmaa, vaniljaa, toffeeta

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen yrttinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Curico Valley
Tuottaja: Laatuluokitus:
DO Valle de Curicó
Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,84 €
Alkon tuotekoodi:
455377
EAN:
7804300121693
Sokeripitoisuus:
2,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä

Asiantuntijan arvio

Vuoden Viini 2014 (Vuoden viinit -kilpailu)

Viinistä viiniin 2020: *** (laadukas ja hyvin tehty kokonaisuus)

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir - trendirypäle Chilen Curicósta

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin tulevat Curicón laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Sadonkorjuu tapahtuu helmikuun lopulla ja maaliskuun alussa. Rypäleiden murskaamisen jälkeen kuoria liotetaan rypälemehussa viidestä seitsemään päivään. Alkoholikäymisen aikana viiniä pumpataan käymisastian pohjalta pinnalla kelluvien kuorten päälle 3 kertaa vuorokaudessa tanniinien ja värin uuttamiseksi. Pinot Noirin käymisvaihe on todella nopea, viikon verran jonka jälkeen viiniä kypsytetään kymmenisen kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen ja täyteläinen kokonaisuus.

Ruokasuositukset

Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi pitkään haudutetun, runsasyrttisen pataruoan kanssa, riistalintujen ja juustojen kera. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha toimii tälle viinille. Kokeile myös savulohelle ja pastaruoille.

Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-4 vuotta.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy viisi eri Castillo de Molina Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Rosé. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Katso Alkosta löytyvät Castillo de Molinan viinit

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron viinitalon ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Viinitalon visio on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulevat parhaat Chardonnayt ja pohjoisesta Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016), ollen samalla ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen yli 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant video

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös