Punaviini kalalle - Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 3 l hanapakkaus

“LÖYTÖ - Viinilehti”

Hinta Alkossa

35,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Pasta
Pataruoat
Porsas
Riistalinnut

Rypäle

Väri

Kirkas rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsän marjainen, kirsikkaa, herukkaa, puolukkaa, karpaloa

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, kevyen tamminen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Curico Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
300
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
n. 35 €
Litrahinta:
12,00 €
Alkon tuotekoodi:
469248
EAN:
7804300130336
Pulloja / laatikko:
4 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä

Asiantuntijan arvio

Viinilehti 2020: LÖYTÖ, **** tähteä - harmoninen, laadultaan erinomainen (vuosikerta 2017 & 2018)

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin tulevat Curicón laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Pienissä puusammioissa tapahtuvan alkoholikäymisen jälkeen viiniä uutetaan vielä kahdesta kolmeen viikkoon aromin ja värin saamiseksi. Tämän jälkeen viini siirretään amerikkalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12-16 kuukauden ajaksi. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen ja täyteläinen kokonaisuus.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi pitkään haudutetun, runsasyrttisen pataruoan kanssa, riistalintujen ja juustojen kera. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha toimii tälle viinille. Kokeile myös savulohelle ja pastaruoille.

Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy viisi eri Castillo de Molina Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Rosé. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Katso Castillo de Molinan Alkosta löytyvät vegaaniviinit

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

  Vastuullinen viinintuottaja

  Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

  VSPT Wine Group

  VSPT Wine Group's Sustainability Video

  Paikallinen ekosertifiointi

  VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

  Certified Sustainable Wine of Chile

  Biokaasulaitos

  Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

  Viña San Pedro bio gas plant video

  Alko verkkokauppalinkki

  Suosittelemme myös