Castillo de Molina Reserva Rosé - uutuusrosee palkitulta tuottajalta

Castillo de Molina Reserva Rosé

“Vastuullisen tuottajan rosé, myös vegaaneille”

Hinta Alkossa

11,98 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Pizzat ja piirakat
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset

Rypäle

Väri

Hento vaaleanpunainen

Tuoksu

Raikas, marjainen, mansikkainen, vadelmainen

Maku

Kuiva, keskihapokas, mansikkainen, metsämansikkainen, vadelmainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Curico Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Alkon tilausvalikoima, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,84 €
Alkon tuotekoodi:
918557
EAN:
7804300139698
Sokeripitoisuus:
2,20 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Pinot Noir -rypäleistä tehty Castillo de Molina Reserva Rosé sopii hyvin kumppaniksi rasvaisille kaloille ja äyriäisruoille kuin myös useille kasvisruoille ja runsaille salaateille. Mainio roseeviini noutopöytiin ja jopa jouluaterialle.

Viini on parhaimmillaan viilennettynä 12-14 -asteiseksi.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Allkon valikoimasta löytyy viisi eri Castillo de Molina Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Rosé. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Katso Alkosta löytyvät Castillo de Molinan vegaaniviinit

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua.

VSPT Wine Group

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant video

Alko verkkokauppalinkki