Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc

“Vuoden Viini 2016”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & ryhdikäs

Hinta Alkossa

11,49 €

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Rehevä, aromaattinen, karviaista, raparperiä, herukanlehteä, sitrushedelmää

Maku

Kuiva, hapokas, sitruksinen, karviaismainen, herukanlehtinen, mineraalinen, yrttinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Elqui Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,19 €
Alkon tuotekoodi:
958027
EAN:
7804300129491
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Vuosikerta 2018:

Vuoden Viinit 2020 -kilpailu: Kultamitali omassa sarjassaan

Viini-lehti 2020: **** tähteä, harmoninen kokonaisuus, laadultaan erinomainen. Edullinen ostos.

Arvio: Rehevän aromaattinen, tuore tuoksu tuo mieleen muun muassa karviaiset, raparperin, herukanlehdet sekä sitrushedelmät. Kuiva, niin ikään nuorekas maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi tuntuvaa yrttisyyttä. Intensiivisen viinin makua voimistaa ja kannattelee limettinen hapokkuus. Raikas kokonaisuus jättää vivahteikkaan ja pitkään maistuvan jälkivaikutelman.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc - palkittu viini Chilestä

Viininviljely

Kansainvälisesti moneen kertaan palkittu ja mm. Vuoden Viinit 2016 -kilpailun voittanut Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc tulee Elqui Valleyn viinialueelta, joka sijaitsee 450 kilometriä Santiagosta pohjoiseen, aivan maailman kuivimman autiomaan, Atacaman laidalla. Alueen erityispiirteitä ovat aurinkoiset ja lämpimät päivät sekä nopeasti viilenevät yöt ja ilmastolliset olosuhteet kypsyttävätkin rypäleet hitaasti. Kivisessä maaperässä on niukasti ravinteita, sademäärä on vähäinen ja vuorokauden lämpötilaerot suuret. Lämpötilojen dramaattiset vaihtelut varmistavat Elquin laaksossa kypsyvien rypäleiden mehukkaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden. Meren läheisyys ja aamuiset sumut tuovat viineihin Uuden-Seelannin tuntua.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viinin käyttömahdollisuudet ruokapöydässä ovat lähes rajattomat. Erityisen hyvin Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc toimii vuohenjuustosalaatin, limettimarinoidun lohen tai kotimaisten jokirapujen kuin kaikkien savustettujen ja muiden aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Viini on parhaimmillaan nyt ja suositustarjoilulämpötila on 9-11 astetta.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy viisi eri Castillo de Molina Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Rosé. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Katso Alkosta löytyvät Castillo de Molinan vegaaniviinit

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant video

Alko verkkokauppalinkki