Hinta Alkossa
11,99 €
Ruokasuositukset Miedot juustot Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Sauvignon Blanc
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Rehevä, aromaattinen, karviaista, raparperiä, herukanlehteä, sitrushedelmää
Maku
Kuiva, hapokas, sitruksinen, karviaismainen, herukanlehtinen, mineraalinen, yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Valle del Elqui
Tuottaja
Vina San Pedro
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi Sopii vegaaneille
Litrahinta
15,85 €/l
Alkon tuotekoodi
958027
EAN
7804300129491
SKU
607211
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc - palkittu viini Chilestä

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc on kansainvälisesti moneen kertaan palkittu ja mm. Vuoden Viinit -kilpailun vuonna 2016 voittanut laatuviini. Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa tämä upea valkoviini voitti sarjan Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 13 € ja palkittiin myös pronssimitalilla lajikesarjassa Sauvignon Blanc -viinit, hinta alle 13 €. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa viini voitti hopeaa lajikesarjassa "Raikas sauvignon", hinta alle 13 €. 

Viinilehti: 4 tähteä, harmoninen, laadultaan erinomainen, valmis juotavaksi, edullinen ostos. (vk. 2020)

Viini on saatavana nyt Alkoissa jouluksi 2023 tyylikkäässä ja vastuullisesti valmistetussa lahjakassissa.

Viininviljely

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc tulee Elqui Valleyn viinialueelta, joka sijaitsee 450 kilometriä Santiagosta pohjoiseen, aivan maailman kuivimman autiomaan, Atacaman laidalla. Alueen erityispiirteitä ovat aurinkoiset ja lämpimät päivät sekä nopeasti viilenevät yöt ja ilmastolliset olosuhteet kypsyttävätkin rypäleet hitaasti. Kivisessä maaperässä on niukasti ravinteita, sademäärä on vähäinen ja vuorokauden lämpötilaerot suuret. Lämpötilojen dramaattiset vaihtelut varmistavat Elquin laaksossa kypsyvien rypäleiden mehukkaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden. Meren läheisyys ja aamuiset sumut tuovat viineihin Uuden-Seelannin tuntua.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viinin käyttömahdollisuudet ruokapöydässä ovat lähes rajattomat. Erityisen hyvin Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc toimii vuohenjuustosalaatin, limettimarinoidun lohen tai kotimaisten jokirapujen kuin kaikkien savustettujen ja muiden aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Viini on parhaimmillaan nyt ja suositustarjoilulämpötila on 9-11 astetta.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy neljä eri Castillo de Molina Gran Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!