Church Road McDonald Series Chardonnay -valkoviini.
Hawke's Bay, Uusi-Seelanti

Church Road McDonald Series Chardonnay

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
19,99 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Porsas Simpukat, osterit Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay
Väri
Keltainen
Tuoksu
Sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, kukkainen.
Maku
Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, briossinen, cashewpähkinäinen, Tamminen, runsas
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Uusi-Seelanti
Alue
Hawke's Bay
Tuottaja
Church Road Winery
Vuosikerta
2021
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Alkon tuotekoodi
500087
SKU
607220
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Chardonnay
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Church Road McDonald Series Chardonnay - tyylikäs uusiseelantilainen

Church Road McDonald Chardonnay kunnioittaa nimellään viinitilan perustajan, Tom McDonaldin yrittäjähenkisyyttä ja visiota. Tom McDonald istutti ensimmäiset Cabernet Sauvignon -rypäleen köynnökset Hawke´s Bayn alueelle, hänelle luovutettiin Ison-Britannian ritarikunnan ansiomerkki työstään Uuden-Seelannin viininviljelyteollisuuden hyväksi vuonna 1976 ja hän kuuluu Hawke´s Bayn Business Hall of Fameen. Church Road Winery oli ensimmäisiä viinitiloja Hawke´s Bay´n alueella, ja se perustettiin vuonna 1897.

Viininvalmistus

Tämä tyylikäs Chardonnay-rypäleen runsas ja paahteinen valkoviini on villikäymismenetelmin tuotettu viini. Viinin villikäyminen on luonnonmukainen prosessi, jossa viinintekijä antaa viinin käymisen tapahtua rypäleiden pinnalla luonnostaan olevien villihiivojen avulla. Näin aikaansaadaan persoonallisia, moniulotteisia ja alueelleen tyypillisiä viinejä. Rypäleet poimitaan käsin noin 16 vuotiaista viiniköynnöksistä, jotka kasvavat mineraalisessa kalkkikivimaaperässä Tuki Tuki- ja Tūtaekurīn jokilaaksoissa. Tuki Tuki -laakson viinitilat sijaitsevat lähempänä rannikkoa, ja mereltä puhaltavan merituulen ansiosta näiden tilojen rypäleet tuovat viiniin hapokkuutta ja sitrushedelmän aromeja. Kauempana merestä sijaitsevien Tūtaekurī -laakson viinitarhojen rypäleiden ansiosta viini saa luumarjojen, kuten aprikoosin ja luumun aromeja, sekä täyteläisemmän rakenteen. Sen, ja viinin upean hapokkuuden ansiosta tämä viini on valmis nautittavaksi nyt, mutta kehittyy suotuisasti ideaaliolosuhteissa varastoituna vähintään neljän vuoden ajan.

Church Road McDonald Chardonnay on läpikäynyt malolaktisen käymisen ja sitä on kypsytetty enimmäkseen käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Vain 15 % viinistä lepäsi uusissa tammitynnyreissä hetken, paahteisuutta ja syvyyttä viiniin antaakseen, mutta sen upeaa hedelmäisyyttä vahingoittamatta.

Ruokasuositukset

Tämä kuiva, keskitäyteläinen ja hienostunut valkoviini on erinomainen seuralainen rasvaiselle kalalle, kermaisille kastikkeille, kampasimpukoille ja äyriäisille, tai jopa liharuoille niille, jotka nauttivat mieluummin valko- kuin punaviiniä aterian kanssa.

Hawke's Bay

Hawke's Bayn ensimmäiset viinitarhat perustettiin vuonna 1851, Hawke's Bay on Uuden-Seelannin vanhin ja toiseksi suurin viinialue. Viinialueella on Bordeaux´n ilmastoa muistuttava merellinen ilmasto ja pitkä, aurinkoinen kasvukausi. Hawke’s Bay on kansainvälisesti tunnettu Cabernet- ja Merlot-sekoituksistaan sekä aromaattisista valkoviineistä. Hawke’s Bayn erottuva piirre on maaperän monimuotoisuus, sillä maaperätyypeissä esiintyy merkittäviä vaihteluita jopa yhden viinitarhan sisällä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!