Bellintea-mocktail

Aperitiivi Jälkiruoka Nautiskelujuoma Seurustelu
Alkoholiton Bellintea drinkki cocktail-lasissa.

Bellintea-mocktail on alkoholiton versio klassisesta Bellini-cocktailista. Se valmistetaan alkoholittomasta kuohuviinistä ja tee-persikkapyreestä. Tämän mocktailin valmistus vaatii vähän vaivaa, mutta maku on sen väärti. Onhan juhlissa huomaavaista muistaa laadukkailla drinkeillä myös heidät, jotka eivät halua nauttia alkoholia. 

Ainesosat

 

40 ml Tee-persikkapyre*
120 ml Alkoholiton Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviini
  Sitruuna, eteeristä öljyä tai persikkalohko
   Tee-persikkapyreeseen:  
  Säilykepersikoita
  Kylmäuutettua Keisarin Morsian -teetä
  Sokerisiirappia tai säilykepersikoiden siirappinen mehu
   

Ohje

  1. Aloita jo edellisenä päivänä valmistamalla kylmäuutettu Keisarin Morsian tee: mittaa yksi ruokalusikallinen Keisarin Morsian Teetä per 100 ml vettä suljettavaan astiaan. Anna teen uuttua jääkaapissa yön yli. Siivilöi tee huolella.
  2. Valmista tee-persikkapyree: mittaa blenderiin neljä säilykepersikan puolikasta, 1 dl kylmäuutettua teetä ja 0,5 dl sokerisiirapia tai säilykepersikoiden siirappia. Sekoita puolilla tehoilla tasaiseksi pyreeksi.
  3. Viilennä kaikki raaka-aineet ennen tarjoilua.
  4. Mittaa pyre ja noin puolet tarvittavasta alkoholittomasta kuohuviinistä hämmennyslasiin tai muuhun astiaan.
  5. Lisää jäät ja hämmennä hennosti, jotta raaka-aineet sekoittuvat, viilenevät ja kovimmat kuohut rauhoittuvat.
  6. Siivilöi tarjoilulasiin ja kaada päälle loputkin kuohuviinistä.
  7. Koriste ei ole tarpeellinen, mutta päälle voi puristaa sitruunanmehua, eteerisiä öljyjä tai leikata lohkon persikkaa. 

    Resepti ja kuva: @kotibaari, Mika Koivula

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!