Itsenäisyyspäivän booli
Pekka Välitalo kehitti suomalaisesta Lapponia Polar Karpalosta upean boolin itsenäisyyspäivän illan viettoon.
"Tässä boolissa suomalainen likööri Lapponia Polar Karpalo antaa makuun marjaisaa täyteläisyyttä ja kanelisiirapista saadaan makeutta ja mausteisuutta Limemehu tuo juomiin raikkautta ja Ginger beer korostaa mausteisuutta ja antaa juomaan pirskahtelevaisuutta. – Pekka Välitalo –
40 cl Lapponia Polar Karpalo
30 cl Tuore puristettua limemehua
20 cl Kanelisiirappia*
30 cl Karpalomehua
60 cl Ginger beer (esim. Fever Tree)
Ainesosat
40 cl | Lapponia Polar Karpalo |
30 cl | Tuorepuristettu limemehu |
20 cl | Kanelisiirappia* |
30 cl | Karpalomehu |
60 cl | Ginger beer (esim. Fever Tree) |
Ohje
- Mittaa Lapponia Polar Karpalo, limemehu, kanelisiirappi ja karpalomehu isoon booliastiaan.
- Lisää isoja jääkuutioita (voit valmistaa isoja jääkuutioita tyhjillä maitopurkeilla tai säilytysrasioilla).
- Lisää ginger beer ja koristeet vasta juuri ennen tarjoilua.
*Kanelisiirappi (4-8 annosta)
1 dl Sokeria
1 dl Vettä
2 kpl Kanelitankoa
Mittaa pieneen kattilaan sokeri, vesi ja 2 murskatut kanelitangot. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja siivilöi kanelitangot pois.