Mai Tai -drinkki

Nautiskelujuoma Seurustelu
Mai-Tai -drinkki.

Mai-Tai - Tiki-cocktailien kingi

Rommipohjainen Mai-Tai on Tiki-cocktailien kuningas ja polynesialaisen huolettoman elämänmenon tyylikäs sanansaattaja. Trendi-ilmiöksi se nousi 1950-luvulla Elvis Presleyn Blue Havaiji -elokuvan myötä. Mai-Tai on upea cocktail, jossa yhdistyy laaturommin makuun mantelin makeus ja sitruksen happamuus. Yhdiselmä tekee Mai-Taista täydellisen tasapainoisen ja raikkaan kokonaisuuden.

Vaikka Mai-Tai kannattaa ehkä nauttia havajilaispaidassa, on se vakavasti otettava tyylikäs cocktail, joka kannattaa valmistaa huolella ja hyvistä raaka-aineista. Mai-Taissa voi tietysti kokeilla itse erilaisia rommeja, vaikkakin alkuperäisessä reseptiin kuuluivat tumma jamaikalainen rommi ja Martinque-rommi. Koristelussa kannattaa käyttää myös omaa mielikuvitusta, mutta perinteisesti koristeiksi laitetaan ananasta, appelsiinia ja kirsikoita. 

Aineosat

30 ml Tumma rommi
30 ml Vaalea rommi
15 ml Curacao, oranssi
15 ml Orgeat-siirappi (manteli)
30 ml Tuorepuristettua limemehua
7,5 ml Sokerisiirappia
  Jäämurskaa
  Ananas, kirsikka, minttu, lime

Ohje

  1. Kaada kaikki ainesosat jäillä täytettyyn shakeriin.

  2. Ravista voimakkaasti, odota muutama minuutti ja kaada lasiin. 

  3. Koristele ananassiivulla, kirsikoilla, tuoreilla mintunlehdillä ja limen kuorella.

 

Hyvä drinkki - nimikin sen sanoo

Mai-Tai -drinkin isänä mainitaan usein Trader Vic -niminen ravintoloitsija, joka avasi 1930-luvulta alkaen polynesialaista ruokaa tarjoavia ravintoloita Oaklandissa San Franciscossa. Enemmän kuin ravintoloitsijana hänet tunnetaan Tiki-cocktaileista ja erityisesti Mai Tai -drinkin luojana.

Tarinan mukaan Trader Vic kokeili ja tarjoili 1944 tahitilaisille ystävilleen uutta drinkkiä, jonka maku kirvoitti ylistävän lausahduksen "mai tai-roa aé" eli "ei tästä maailmasta - paras". Näin sai Mai-Tai nimensä. Tosin kuten aika monen muunkin klassikkodrinkin kohdalla, myös Mai-Tain keksijäksi on riittänyt muitakin Tiki-cocktailien luojia. Yhtä mieltä ollaan kuitenkin siitä, että juuri Trader Vic teki Mai-Taista tunnetun.  

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!