Sangriaa valkoviinistä
Raikkaan Sangrian voit valmistaa punaviinin sijaan myös valkoviinistä. Hyvä valinta tällöin valkoviiniksi on esimerkiksi Chenin Blanc tai tammettamaton Chardonnay-valkoviini. Myös vaalea Sangria koristellaan hedelmillä ja tarjoillaan usein kannusta. Hedelmiksi voit valita esimerkiksi persikoita, omenaa, sitrunaa ja veriappelsiineja. Kokeile rohkeasti myös valkoviinin tilalla Cavaa.
Alkoholittoman version saat, kun vaihdat viinin esimerkiks Jacob's Creek UnVined -alkoholittomaan valkoviiniin.
Sangrian ainesosat
75 cl | Valkoviini (1 plo) |
5 dl | Sitruunalimonadia |
2,5 dl | Kuutioitu persikka, omena, lime ja appelsiini |
Sokeria maun mukaan | |
Jäitä | |
Kanelitanko, viipaloidut hedelmät |
Sangrian ohje
- Sangrian voi tehdä booliastiaan tai isoon kannuun.
- Mittaa astiaan viini, alkoholi ja sitruunalimonadi.
- Lisää kuutioidut hedelmät ja sekoita.
- Lisää sokeria maun mukaan.
- Laita astia jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
- Lisää ennen tarjoilua reilusti jäitä ja koristele hedelmillä ja kanelitangoilla.