Saksalainen puolimakea valkoviini piccolossa

d:vine Silvaner Rivaner 37,5 cl

“Aasialaisen ruoan kanssa”

Alkon makuluonnehdinta

Lempeä & makeahko

Hinta Alkossa

4,99 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Kana, Kalkkuna
Pasta
Salaatit ja kasvisruoat

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen.

Tuoksu

Hedelmäinen, omenainen, päärynäinen, greippinen, kukkainen

Maku

Puolimakea, keskihapokas, aprikoosinen, päärynäinen, makean klementiininen, kevyen kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Nahe
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
8,00 %
Hintaryhmä:
4-5 €
Litrahinta:
13,04 €
Alkon tuotekoodi:
516084
EAN:
4006975187131
Sokeripitoisuus:
40,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Makeusaste:
Puolikuiva
Rypäleosuudet:
51/49

Reseptit

Viinistä

Mosel- ja Rein-jokien laaksojen välissä sijaitseva Nahe on saanut nimensä joesta, joka halkoo metsäistä Hunsrückia matkallaan kohti Reinin varrella sijaitsevaa Bingeniä. Omalaatuiset kalliomuodostelmat, mineraali kertymät ja puolijalokivet todistavat upeasta geologisesta moninaisuudesta. Sama piirre näkyy Nahen laajassa rypälevalikoimassa. Notkea, pikantti Riesling, tuoksuva Rivaner ja voimakas Silvaner ovat jo vanhoja viini klassikoita. Tämän puolimakean valkoviinin tuottaja on arvostettu ja laadukas Moselland, joka on Moselin alueen suurimpia Riesling-experttejä. Mosellandin viineille tunnusomaista on niiden upea hedelmäisyys sekä viinin makeuden ja hapokkuuden tasapaino. Tämä lempeä ja makeahko valkoviini on keskihapokas, vivahteikas, persikkainen, päärynäinen ja kypsän sitruksinen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin aasialaisten mausteisten ruokien kanssa sekä salaattien ja kasvisruokien seuralaisena ja aivan sellaisenaan surustelujuomaksi. Viini on parhaimmilalan hyvin viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös