Saksalainen puolimakea valkoviini piccolossa

d:vine Silvaner Rivaner 37,5 cl

“Aasialaisille ruoille”

Alkon makuluonnehdinta

Lempeä & makeahko

Hinta Alkossa

4,99 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Juustot
Jälkiruoka
Salaatit ja kasvisruoat

Rypäle

Väri

Vaaleankeltainen.

Tuoksu

Hedelmäinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen.

Maku

Puolimakea, keskihapokas, raikas, vivahteikas, persikkainen, päärynäinen, kypsän sitruksinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Nahe
Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
8,00 %
Hintaryhmä:
4-5 €
Litrahinta:
13,04 €
Alkon tuotekoodi:
516084
EAN:
4006975187131
Sokeripitoisuus:
40,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Makeusaste:
Puolikuiva
Rypäleosuudet:
51/49

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2015 -opas antoi viinille kolme tähteä arvioiden sen "laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi": Makeahko, kosiskelevan omenainen ja päärynäinen, hieman persikkainenkin tuoksu. Makeahko maku allekirjoittaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi muun muassa mineraalisuutta ja persikan kiveä. Suutuntumaa ryhdittää tuntuva sitrusmainen hapokkuus, jota vielä kieltä kutitteleva pirskahtelevuus ryhdittää. Viini jättää puhdaspiirteisen omenaisen jälkivaikutelman. Hedelmäsalaatit ja selkeämakuiset hedelmäpiiraat.

Reseptit

Mosel- ja Rein-jokien laaksojen välissä sijaitseva Nahe on saanut nimensä joesta, joka halkoo metsäistä Hunsrückia matkallaan kohti Reinin varrella sijaitsevaa Bingeniä. Omalaatuiset kalliomuodostelmat, mineraali kertymät ja puolijalokivet todistavat upeasta geologisesta moninaisuudesta. Sama piirre näkyy Nahen laajassa rypälevalikoimassa. Notkea, pikantti Riesling, tuoksuva Rivaner ja voimakas Silvaner ovat jo vanhoja viini klassikoita. Tämän puolimakean valkoviinin tuottaja on arvostettu ja laadukas Moselland, joka on Moselin alueen suurimpia Riesling-experttejä. Mosellandin viineille tunnusomaista on niiden upea hedelmäisyys sekä viinin makeuden ja hapokkuuden tasapaino.

Tämä lempeä ja makeahko valkoviini on keskihapokas, vivahteikas, persikkainen, päärynäinen ja kypsän sitruksinen. Se on erinomainen aasialaisen keittiön herkkujen ja tulisten ruokien kanssa, sekä salaattien seuralaisena ja sellaisenaan.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös