Feudo Principi di Butera Nero d'Avola

Ravintolat

Rypäle

Väri

Intensiivinen ja kirkas rubiininpunainen.

Tuoksu

Tuoksussa mantelinkukkaa, mausteisuutta ja punaisia marjoja.

Maku

Täyteläinen, pyöreä ja raikas maku, jossa säilöttyjä kirsikoita ja mausteisuutta.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Sicilia IGT
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
EAN:
8002235017534
Sokeripitoisuus:
5,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100%

Reseptit

Sisiliassa sijaitseva Feudo Principi di Buteran viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1997. Viinitila sijaitsee Caltanissettan provinssissa Etelä-Sisiliassa ja on yksi saaren modernimmista. Feudo Principi di Buteran viinitilalla viljellään kansainvälisesti tunnettuja lajikkeita, kuten Chardonnay, Cabernet Sauvignon ja Syrah, mutta myös Sisilian saaren perinteisiä lajikkeita, kuten Nero d’Avolaa ja Insoliaa.

Sisilia kuuluu Apulian ja Veneton ohella Italian eniten viiniä tuottavien maakuntien joukkoon. Saaren viinitarhat levittäytyvät 110 000 hehtaarin kokoiselle alueelle ja viiniä tuotetaan vuosittain noin kahdeksan miljoonaa hehtolitraa. Kaikki tarhoilla kasvavat tertut eivät pääse viinitilojen kellareihin, vaan Välimeren auringon kypsyttämät rypäleet päätyvät ruokapöytiin tuoreina ja kuivattuina.

Kansainvälisessä viinimaailmassa on jo pitkään seurattu Sisilian viinintuotannon laatuharppauksia. Italian ja samalla Sisilian liittyminen Euroopan Unioniin on näkynyt infrastruktuurin parantumisen myötä myös monilla viinitiloilla, joilla valmistustekniikka on päivitetty nykyaikaiseksi. Modernit lämpötilakontrolloidut teräksiset käymisastiat helpottavat raikkaan hedelmäisten valkoviinien tuotantoa. Myös vanhat ja hauraat tammitynnyrit on viety kellareista pois ja tilalle on tuotu uusia ranskalaisia ja amerikkalaisia tynnyreitä, joissa tuliperäisessä maassa syntynyt viini saa leppoisan luonteen. Uusi aika näkyy myös itsenäisten tuottajien esiinnousuna. Vielä parikymmentä vuotta sitten viinintuotantoa hallitsivat suuret osuuskunnat, jotka ostivat tarvitsemansa rypäleet paikallisilta viljelijöiltä, mutta nykyisin saarella on lukuisia yksityisiä viinitiloja, joiden prioriteettina on korkea laatu.

Sisilian saaren tunnetuin punainen lajike on mitä luultavimmin kotoisin Sisilian kaakkoiskulmasta Avolan maakunnasta, josta tummansininen lajike on myös saanut nimensä. Nykyisin Nero d’Avolaa viljellään ympäri saarta, mutta edelleen merkittävimmät tarhat löytyvät kaakkoisosista. Nero d’avola -viinien tyyliä verrataan usein uuden maailman shiraz-viineihin. Molempien viinien makua siivittävät makeat luumut, mehevä hedelmäisyys ja pehmeät tanniinit.

Suosittelemme myös