Alex Nurmen resepti on neljälle. Valmistusaika 12 tuntia.
1,5 kg | Porsaan kylkeä (ribsejä) |
2 rkl | Karkeaa merisuolaa |
1 rkl | Savupaprikaa |
1 rkl | Fenkolinsiemeniä |
1 rkl | Mustapippuria |
1 rkl | Fariinisokeria |
1 rkl | Jauhettua chiliä |
1 tl | Lihalientä |
1 l | BBQ- kastiketta |
Foliota |
Ohje
-
Jauha suola sekä mausteet huhmaressa sekaisin keskenään. Hiero maut lihan pintaan ja anna maustua muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä.
-
Kaada lihaliemi uunivuokaan, lisää maustuneet lihat mukaan ja peitä vuoka foliolla.
-
Kypsennä lihoja 140-asteisessa uunissa 3 tunnin ajan, jonka jälkeen tarkista mureus. Tarvittaessa jatka vielä kypsennystä 1–2 tunnin ajan.
Jäähdytä lihat, sivele pinnalle halutessasi bbq-kastiketta ja grillaa rapeaksi. -
Tarjoile esimerkiksi Pähkinä–coleslawsalaatin kera.