Herkullinen sienirisotto lisukkeeksi hyvälle lihalle tai vaikkapa kylmäsavulohicarpaccion kanssa. Toimii myös pääruokana.
200 g | Risottoriisiä |
1 l | Metsäsieniä viipaloituna |
1 | Salottisipuli hienonnettuna |
1 | Valkosipulinkynsi hienonnettuna |
2 dl | Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviiniä |
n. 4 dl | Kasvislientä |
1 dl | Parmesanjuustoa raastettuna |
1 dl | Ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna |
3 rkl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje
-
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit ja sipulit, ja kuullota niitä kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
-
Sekoita joukkoon viipaloidut sienet ja kuullota vielä hetki.
-
Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.
-
Lisää kasvisliemi pienissä erissä välillä haihduttaen.
-
Kypsennä kunnes riisi on napakan kypsää.
-
Mausta risotto parmesan-juustoraastella, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
-
Levitä lohisiivut lautaselle ja koristele kuorituilla, halkaistuilla munilla sekä salaatilla, karpaloilla sekä mädillä.
Resepti: Alex Nurmi