Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay 75cl
Australia

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
17,49 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Porsas Sienet
Rypäle
Chardonnay
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Kypsä ja paahteinen, jossa punaista omenaa, ananasta, kermatoffeeta ja paahdettuja pähkinöitä.
Maku
Kuiva, hapokas, runsas hedelmäinen, sitruksinen, kevyen paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Tuottaja
https://www.alko.fi/tuotteet/919653/Jacob-s-Creek-Double-Barrel-Chardonnay-2019/
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,8 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Tynnyri
Tammitynnyri & Viskitynnyri
Hintaryhmä
0
Litrahinta
22,80 €/l
Alkon tuotekoodi
919653
EAN
9300727025401
SKU
606175
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Chardonnay 100%

Viskitynnyrikypsennetty valkoviini

Skottiviskitynnyrissä kypsynyt Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay on maailman ensimmäinen viskitynnyrissä kypsytetty valkoviini. Jacob’s Creek oli ensimmäinen viinintuottaja, joka keksi hyödyntää viskitynnyreitä viininvalmistusprosessissa. Skottiviskitynnyri on tarkoin valittu juuri Chardonnay rypäleelle sopivaksi.

Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay palkittiin kunniamaininnalla lajikesarjassa Chardonnay "Tätä ei Chardonnayksi uskoisi" hinta 13 euroa tai yli. 

Viininvalmistus

Puolet viinistä on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä noin neljän kuukauden ajan, ja toinen puoli Chivas Regalin vanhoissa viskitynnyreissä. Tämän jälkeen viskitynnyrissä kypsynyt viini vaihdetaan viinitynnyriin, ja viinitynnyristä viskitynnyriin toisen neljän kuukauden ajaksi. Vain osa viinistä on käynyt maltolaktisen käymisen, jonka ansiosta viini säilyttää hedelmäisen raikkautensa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay sopii rasvaisten kalaruokien, äyriäisten, sieniruokien sekä kanan ja jopa possun kaveriksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää muutaman vuoden kypsytyksen. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Kuuluisa näyttelijä Chris Hemsworth vieraili Barossassa

Australialaisnäyttelijä Chris Hemsworth pääsi kokeilemaan suomalaistenkin suosikkiviiniksi muodostuneen Jacob's Creek Double Barrelin viinintekoa Barossassa. 

Ensimmäisellä vierailullaan Etelä-Australian Barossassa, Chris vietti muutaman päivän tutustuen Jacob’s Creekin viininvalmistustiimiin ja kuuluisaan viinialueeseen, jossa viinitila sijaitsee. Hän koki omakohtaisen näkemyksen siitä, mitä tarvitaan tämän ainutlaatuisen Double Barrel -viinin yhdistämiseen, joka viimeistellään vanhentuneissa whisk(e)y-tynnyreissä.

"Jacob's Creek -tiimi on ottanut meidät lämpimästi vastaan ​​Barossassa, joka on ottanut meidät kotiinsa ja näyttänyt meille, mikä tekee tästä paikasta ja sen viineistä maailmanluokan" - Chris Hemsworth

Chris tiivisti ajatuksensa valikoiman viineistä: "Paljon matkustavana etsin aina asioita, jotka voivat muistuttaa minua kodista, ja lasillinen Double Barrelia tekee juuri sen."

Thorin, The Avengersin ja 12 Strongin tähti Chris tarjosi äänikykyään uuteen Jacob’s Creek Double Barrel Two Barrels, One Soul -mainokseen, joka julkaistiin vuoden 2017 lopulla.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!