Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay Vuoden Viinit 2022 ja 2021 -mitaleilla.
Australia

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
19,49 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Porsas Sienet
Rypäle
Chardonnay
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Kypsä ja paahteinen, jossa punaista omenaa, ananasta, kermatoffeeta ja paahdettuja pähkinöitä.
Maku
Kuiva, hapokas, runsas hedelmäinen, sitruksinen, kevyen paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Tuottaja
https://www.alko.fi/tuotteet/919653/Jacob-s-Creek-Double-Barrel-Chardonnay-2019/
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,8 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Tynnyri
Tammitynnyri & Viskitynnyri
Hintaryhmä
0
Litrahinta
22,80 €/l
Alkon tuotekoodi
919653
EAN
9300727025401
SKU
606175
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Chardonnay 100%

Viskitynnyrikypsennetty valkoviini

Skottiviskitynnyrissä kypsynyt Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay on maailman ensimmäinen viskitynnyrissä kypsytetty valkoviini. Jacob’s Creek oli ensimmäinen viinintuottaja, joka keksi hyödyntää viskitynnyreitä viininvalmistusprosessissa. Skottiviskitynnyri on tarkoin valittu juuri Chardonnay rypäleelle sopivaksi.

Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa ainutlaatuinen Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay palkittiin kunniamaininnalla sarjassa Chardonnay-valkoviini, hinta yli 13 € ja Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa se sai niin ikään kunniamaininnan lajikesarjassa Chardonnay "Tätä ei Chardonnayksi uskoisi" hinta 13 euroa tai yli. 

Viininvalmistus

Puolet viinistä on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä noin neljän kuukauden ajan, ja toinen puoli Chivas Regalin vanhoissa viskitynnyreissä. Tämän jälkeen viskitynnyrissä kypsynyt viini vaihdetaan viinitynnyriin, ja viinitynnyristä viskitynnyriin toisen neljän kuukauden ajaksi. Vain osa viinistä on käynyt maltolaktisen käymisen, jonka ansiosta viini säilyttää hedelmäisen raikkautensa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay sopii rasvaisten kalaruokien, äyriäisten, sieniruokien sekä kanan ja jopa possun kaveriksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää muutaman vuoden kypsytyksen. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!