Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay 75 cl

“Viskitynnyrissä kypsynyt valkoviini”

Alkon makuluonnehdinta

Runsas & paahteinen

Hinta Alkossa

16,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Porsas
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset

Rypäle

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, sitruksinen, hunajainen, vaniljainen

Maku

Kuiva, hapokas, runsas hedelmäinen, sitruksinen, kevyen paahteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,80 %
Hintaryhmä:
16-17 €
Litrahinta:
22,52 €
Alkon tuotekoodi:
919653
EAN:
9300727025401
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Tynnyri:
Tammitynnyri & Viskitynnyri
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viskitynnyrikypsennetty valkoviini

Skottiviskitynnyrissä kypsynyt Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay on maailman ensimmäinen viskitynnyrissä kypsytetty valkoviini. Jacob’s Creek oli ensimmäinen viinintuottaja, joka keksi hyödyntää viskitynnyreitä viininvalmistusprosessissa. Skottiviskitynnyri on tarkoin valittu juuri chardonnay rypäleelle sopivaksi.

Viininvalmistus

Puolet viinistä on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä noin neljän kuukauden ajan, ja toinen puoli Chivas Regalin vanhoissa viskitynnyreissä. Tämän jälkeen viskitynnyrissä kypsynyt viini vaihdetaan viinitynnyriin, ja viinitynnyristä viskitynnyriin toisen neljän kuukauden ajaksi. Vain osa viinistä on käynyt maltolaktisen käymisen, jonka ansiosta viini säilyttää hedelmäisen raikkautensa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay sopii rasvaisten kalaruokien, äyriäisten, sieniruokien sekä kanan ja jopa possun kaveriksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää muutaman vuoden kypsytyksen. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös