Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay 75 cl

“Tammitynnyrissä kypsynyt valkoviini”

Alkon makuluonnehdinta

Runsas & paahteinen

Hinta Alkossa

16,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset

Rypäle

Väri

Kullan keltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, sitruksinen, paahteinen

Maku

Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, sitruksinen, paahteinen, tamminen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,70 %
Hintaryhmä:
16-17 €
Litrahinta:
22,52 €
Alkon tuotekoodi:
919653
EAN:
9300727025401
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Tynnyri:
Tammitynnyri & Viskitynnyri
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viskitynnyrikypsytetty Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz saa parikseen skottiviskitynnyrissä kypsyneen Chardonnayrypäleen viinin, joka on maailman ensimmäinen viskitynnyrissä kypsytetty valkoviini.

Puolet Jacob’s Creek Double Barrel Chardonnay -viinistä on levännyt ranskalaisissa tammitynnyreissä noin neljän kuukauden ajan, ja toinen 50 % Chivas Regalin vanhoissa viskitynnyreissä. Tämän jälkeen viskitynnyrissä levännyt viini vaihdetaan viinitynnyriin, ja viinitynnyristä viskitynnyriin toisen neljän kuukauden ajaksi. Vain osa viinistä on käynyt maltolaktisen käymisen, jonka ansiosta viini säilyttää hedelmäisen raikkautensa. Jacob’s Creek oli maailman ensimmäinen viinintuottaja, joka keksi hyödyntää viskitynnyreitä viininvalmistusprosessissa. Skottiviskitynnyri on tarkoin valittu sopivaksi juuri chardonnay -rypäleelle. Tuotantomenetelmä poikkeaa Double Barrel -sarjan punaviineistä, jotka lepäävät ensin 12 kuukauden ajan viinitynnyreissä, josta ne siirretään kolmen kuukauden ajaksi viskitynnyreihin.

Viinin tuoksussa on raikasta sitrushedelmää ja paahteisuutta. Tammi on hienostuneesti läsnä, muttei liian hyökkäävänä. Kokonaisuus on tasapainoinen, hedelmäinen ja täyteläinen.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös