Katkarapurisotto sopii arkeen ja juhlavampaankin hetkeen. Voit korvata katkaravut myös sienillä tai pieneksi kuutioiduilla broilerinfileepaloilla. Reseptistä tulee 2–3 annosta.
Tarvitset näitä
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
8 dl vettä (tai osa valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
75 g sokeriherneenpalkoja
200 g isoja katkarapuja
100 g maustamatonta tai yrttituorejuustoa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
Limepippuria myllystä
½ ruukku ruohosipulia silputtuna
Ohje
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota risottoriisiä hetki käännellen.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita joukkoon.
-
Lisää vesi muutamassa erässä ja hauduta kannen alla. Voit korvata osan vedestä valkoviinillä.
-
Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi.
-
Kun riisi alkaa olla lähes kypsää, lisää sokerihernesuikaleet joukkoon käännellen yhdessä sulatettujen tai valutettujen katkarapujen kanssa.
-
Kääntele vielä joukkoon tuorejuusto ja parmesaania raasteena.
-
Mausta reilulla annoksella limepippuria ja hienonnetulla ruohosipulilla.