Hinta Alkossa
33,98 €
Ruokasuositukset Kana, Kalkkuna Noutopöytä Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Porsas Tapas ja antipasti
Rypäle
Cabernet Sauvignon
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Mustaherukkaa, karhunvatukkaa, pippuria, yrttisyyttä, salmiakkia
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, mustaherukkainen, lakritsinen, kevyen mokkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 13,8 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Litrahinta
11,33 €/l
Alkon tuotekoodi
904598
EAN
7804300141394
SKU
606141
Korkkityyppi
Muu
Pulloja / laatikko
4 kpl
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viinistä

Gato Negro 9 Lives -viinit tulevat Viña San Pedron parhailta viinitarhoilta. Tässä viinissä Cabernet Sauvignon -rypäleet on sekoitettu pieneen määrään Syrah-rypäleitä, mikä tekee voimakkaasta viinistä hieman pehmeämmän, mausteisemman ja tanniineiltaan lempeän. Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon on saatavana Alkossa sekä 75 cl:n lasipullossa että riittoisassa 3 litran hanapakkauksessa.

VIINILEHTI: *** laadukas, hyvin tehty viini, valmis juotavaksi, edullinen ostos! (2018)

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Yleisviini monenlaisten tummien liharuokien kaveriksi, sekä paisetun kanan tai possun kanssa ja myös oiva viini pitopöytiin.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan noin 18 asteen lämpöisenä.

Gato Negro 9 Lives

Gato Negro, tuo mielikuvitustamme kiehtova Musta Kissa ja sen varjo, ovat kulkeneet Viña San Pedron viinitarhoilla niin kauan kuin muistamme. Ensimmäinen viinintekijämme ripusti kissan kaulaan amuletin, kauniin kultaisen 9-riipuksen, tuomaan onnea. Amuletin numero 9 edustaa kissojen myyttistä yhdeksää elämää. Aina siitä lähtien, kun amuletti ripustettiin kissaystävämme kaulaan, on se tuonut onnea: jokainen Viña San Pedron vuosikerta ja jokainen viini on ollut aina edellistä elegantimpi. Ja Gato Negrosta on tullut luotettava ystävämme.
Katso video

Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi ja Wine Intelligence 07/2018 -tutkimuksen mukaan 86% suomalaisista aikuisista tunnistaa kysyttäessä Gato Negro -viinibrändin.

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit ja näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluvat myös mm. Castillo de Molina ja 1865 Selected Vineyards. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman..

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!