Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc

“Ekosertifioitu tuottaja”

Hinta Alkossa

10,68 €

Ruokasuositukset

Juustot
Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen, hieman vihreää

Tuoksu

Kypsän herukkainen, persikkainen, hieman karviaista

Maku

Kuiva, hapokas, viheromenainen, limettinen, herukkainen, nokkosinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Central Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
14,11 €
Alkon tuotekoodi:
929707
EAN:
7804300139247
Sokeripitoisuus:
2,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
100% Sauvignon Blanc

Asiantuntijan arvio

Viinilehti 2020: *** tähteä, laadukas hyvin tehty viini, laatu vastaa hinta. (vsk 2017)

Viinistä

Viña San Pedron viinitarhojen parhaista rypäleistä valmistettu Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc on raikas, hedelmäinen ja ryhdikäs valkoviini, jonka Viinilehti (2020) arvioi näin: "Kypsän herukkainen, persikkainen ja vienosti karviaista aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi kypsän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi erotettavissa keltaista omenaa ja keitettyä raparperia. Hieman suutuntumaa karhentava yrttisyys ja sitruksinen hapokkuus tuovat kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää kevyesti suuta supistavan jälkivaikutelman."

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin paistetun tai grillatun kalan kanssa, kasvisruokien ja täyteläisten saalaattien seuraksi tai esimerkikisi brie-juuston kanssa.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 8-10 -asteiseksi.

Gato Negro 9 Lives

Gato Negro, tuo mielikuvitustamme kiehtova Musta Kissa ja sen varjo, ovat kulkeneet Viña San Pedron viinitarhoilla niin kauan kuin muistamme. Ensimmäinen viinintekijämme ripusti kissan kaulaan amuletin, kauniin kultaisen 9-riipuksen, tuomaan onnea. Amuletin numero 9 edustaa kissojen myyttistä yhdeksää elämää. Aina siitä lähtien, kun amuletti ripustettiin kissaystävämme kaulaan, on se tuonut onnea: jokainen Viña San Pedron vuosikerta ja jokainen viini on ollut aina edellistä elegantimpi. Ja Gato Negrosta on tullut luotettava ystävämme.
Katso video

Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi ja Wine Intelligence 07/2018 -tutkimuksen mukaan 86% suomalaisista aikuisista tunnistaa kysyttäessä Gato Negro -viinibrändin.

Gato Negro 9 Lives -viinit Alkossa

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit ja näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluvat myös mm. Castillo de Molina ja 1865 Selected Vineyards. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant video

Alko verkkokauppalinkki