Hyvä yleisviini pizzalle ja pastalle - Gato Negro Cabernet Sauvignon

Gato Negro Cabernet Sauvignon 25 cl

“Pikkolo-pullossa myös piknikille.”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

3,99 €

Rypäle

Väri

Runsaanpunainen.

Tuoksu

Runsas, herukkainen.

Maku

Makean marjainen, vaniljainen, pehmeä, aromikas.  

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Central Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
25
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
3-4 €
Litrahinta:
15,96 €
Alkon tuotekoodi:
448333
EAN:
7804300120535
Sokeripitoisuus:
4,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
24 kpl

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Gato Negro Cabernet Sauvignon pikkolopullon viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Hinta vastaa laatua ja viini on valmis juotavaksi. Suutuntuma on erittäin pehmeä ja helposti lähestyttävä.

Palkinnot

Gato Negro Cabernet Sauvignon 75 cl:n pullossa on saanut useita kansainvälisiä palkintoja, esimerkiksi
Kultaa, Concours Mondial de Bruxelles Cabernet Sauvignon 2009
Kultaa, NOFFLA Gold Star Awards 2009, Irlanti
Kultaa, Annual Ottawa Wine and Food Show 2009, Kanada
Hot Brand Award, maaliskuu 2011, Impact Magazine, USA
Vina San Pedro: Uuden Maailman Vuoden Viinitalo -palkinto marraskuu 2011, Wine Enthusiast -lehti

Musta kissa on suomalaisten suosikkiviini

Uudet viinibrändit tulevat ja menevät, mutta Gato Negro pitää vuodesta toiseen pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Alkon vuoden 2014 myyntitilastoissa Gato Negro Cabernet Sauvignon piti selkeästi ykköstilansa Suomen myydyimpänä punaviininä. Rakastettua kissaviiniä myytiin vuonna 2014 lähes 760 000 litraa, joka 0,75 litran pulloina tekee huikeat yli miljoonaa pulloa. Gato on myös Suomen tunnetuin viinibrändi. Kysymykseen Tunnetko Gato Negro -viinin? vastaa myöntävästi 83 % yli 18-vuotiaista suomalaisista.*

Suomessa Gato Negro on ollut myynnissä kolmisenkymmentä vuotta, mutta mustan kissan tarina alkaa jo 1960-luvulta Chilestä, jolloin viinituottaja Viña San Pedro mietti, minkä nimen antaisi uutuusviinilleen. Nimen tulisi kuvastaa vahvuutta ja erilaisuutta ja silloisen saksalaisen pääviinintekijän mieleen tuli kaksi sanaa: Schwartze Katze. Vanhan saksalaisen legendan mukaan Mosel-joen varrella asui musta kissa, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa. Schwartze Katze, musta kissa oli täydellinen nimi viinille, joka tuotiin markkinoille espanjaksi käännettynä nimellä Gato Negro.

Gato Negro oli myös ensimmäinen chileläinen viinibrändi, josta amerikkalaislehdistö on koskaan kirjoittanut ja tänä päivänä kissaviiniä kaadetaan lasiin jossain päin maailmaa joka toinen sekunti. Gato Negro -viinejä viedään yli 80 maahan Suomen ollessa yksi suurimpia vientikohteita.

Gato Negro -viinien rypäleet ovat kasvaneet Lontuen laaksossa Chilen keskiosissa ja tarha, josta ne tulevat, on yksi maailman suurimpia, kooltaan huikeat 1.200 hehtaaria.

Gato Negro Cabernet Sauvignon on mutkaton punaviini yleiskäyttöön. Se sopii tummille liharuoille, mutta myös pastoille ja pizzoille sekä juustoille. Suositus tarjoilulämpötilaksi on noin 16-18 asteisena. Gato Negro viineistä voit lukea lisää sen omilta kansainvälisiltä sivuilta.

Gato Negrolla on omat suomenkieliset Facebook-sivut. Liity sinäkin kasvavaan fanijoukkoon ja kuulet ensimmäisenä Mustan Kissan huippukilpailuista. www.facebook.com/gatonegrosuomi


* GFK & Pernod Ricard, tutkimus marraskuu 2013

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös