Gato Negro Pinot Noir 25 cl - punaviini kätevässä pienessä kierrätysmuovipullossa

Gato Negro Pinot Noir 25 cl

“Suursuosikin Pinot Noir kätevässä pikkupullossa”

Alkon makuluonnehdinta

Marjaisa & raikas

Hinta Alkossa

3,99 €

Ruokasuositukset

Kana, Kalkkuna
Pasta
Pizzat ja piirakat
Salaatit ja kasvisruoat

Rypäle

Väri

Vaalea rubiininpunainen

Tuoksu

Punaisia marjoja, kypsää kirsikkaa ja vadelmaa

Maku

Keskitäyteläinen, vähätanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, vadelmainen, yrttinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Valle Central
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
25
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
3-4 €
Litrahinta:
15,56 €
Alkon tuotekoodi:
449993
EAN:
6438324702395
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä

Per annoskoko (30 ml)

Rasva:
0 g
- josta tyydyttynyttä:
0 g
Hiilihydraatti:
0 g
- josta sokereita:
0 g
Proteiini:
0 g
Suola:
0 g

Per 100ml

Rasva:
0 g
- josta tyydyttynyttä:
0 g
Hiilihydraatti:
0,0 g
- josta sokereita:
0,0 g
Proteiini:
0 g
Suola:
0 g
Ainesosat:
0

Gato Negro Pinot Noir - kätevä pieni kierrätysmuovipullo

Gato Negro -viinien rypäleet ovat kasvaneet Lontuen laaksossa Chilen keskiosissa ja tarha, josta ne tulevat, on yksi maailman suurimpia, kooltaan huikeat 1.200 hehtaaria. Viini on pehmeä ja hedelmäinen - helposti lähestyttävä.

Gato Negron Pinot Noir on Alkon ainoa pinot noir 25 cl:n kierrätysmuovipullossa. Muovipullo on särkymätön ja kevyempi valinta piknikille, veneeseen tai kesämökille. Tuotteen löydät Alkon chileläisten punaviinien hyllystä ja se on saatavana myös isommassa, 100 cl:n kierrätysmuovipullossa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Mutkaton Gato Negro Pinot Noir sopii moneen tilanteeseen, kuten possulle, kanalle ja noutopöydän viiniksi ja sen ideaalinen tarjoilulämpötila 16-18°C.

Gato Negro -Suomen tunnetuin viinibrändi

Uudet viinibrändit tulevat ja menevät, mutta Gato Negro pitää vuodesta toiseen pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi (Wine Intelligence 2019 -tutkimus) ja joka vuosi Alkon myydyimpiä tuotteita, sekä puna- että valkoviineissä.

Suomessa Gato Negro on ollut myynnissä kolmisenkymmentä vuotta, mutta mustan kissan tarina alkaa jo 1960-luvulta Chilestä, jolloin viinituottaja Viña San Pedro mietti, minkä nimen antaisi uutuusviinilleen. Nimen tulisi kuvastaa vahvuutta ja erilaisuutta ja silloisen saksalaisen pääviinintekijän mieleen tuli kaksi sanaa: Schwartze Katze. Vanhan saksalaisen legendan mukaan Mosel-joen varrella asui musta kissa, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa. Schwartze Katze, musta kissa oli täydellinen nimi viinille, joka tuotiin markkinoille espanjaksi käännettynä nimellä Gato Negro.

Gato Negro oli myös ensimmäinen chileläinen viinibrändi, josta amerikkalaislehdistö on koskaan kirjoittanut ja tänä päivänä kaksi pulloa Gato Negro -viiniä avataan joka sekunti jossain päin maailmaa! Gato Negro -viinejä viedään yli 80 maahan Suomen ollessa yksi suurimpia vientikohteita.

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit, näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluu myös Castillo de Molina ja 1865 Single Vineyard. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. San Pedron 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laatu. Jokainen osa-alue pitää sisällään laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land"

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

Viña San Pedron tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Sertified Sustainable Wine of Chile.Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä juomatuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Sertified Sustainable Wine of Chile

Alko verkkokauppalinkki