Hinta Alkossa
31,98 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Nauta Noutopöytä Pasta ja pizza Porsas Seurustelu
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah/Shiraz
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Runsas, jossa jossa tummia marjoja, mustaherukkaa, kirsikaa, luumua, puolukkaa
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, metsämarjainen, luumuinen, mausteinen, kevyen vaniljainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Eettinen tuote Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
0
Litrahinta
9,99 €/l
Alkon tuotekoodi
478698
SKU
606199
Korkkityyppi
Muu
Pulloja / laatikko
4 kpl
Sokeripitoisuus 8 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

9 Lives Alluring Red Blend

Viinilehti on arvioinut 9 Lives Alluring Red Blend -hanapakkauksen seuraavasti: Makean mausteinen ja hillomainen tuoksu on punasävytteinen, muistuttaen kirsikoita ja mustaherukoita. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on hennosti jäännössokeria, mikä tekee suutuntumasta helpon ja kiltin. Kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, helpon ja suunmyötäisen hillomaisen jälkivaikutelman. Arkiviini yleiskäyttöön, lämpimiin iltoihin mökillä ja veneissä. Mutkattoman tyylikäs kokonaisuus siis - tarjoile vaikka isommallekin seurueelle!

Ruokasuositukset ja tarjoilu

9 Lives Alluring Red Blend on For Life -sertifioitu eettisen kaupan viini, joka sopii monipuolisesti liharuokien kanssa ja on oiva grillijuhlien juoma, sopii myös pitopöytään ja ihan vain sellaisenaan nautiskeltavaksi. 

Viini on valmis juotavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 16-18 -asteisena.

9 Lives - Suomen tunnetuimman viinibrändin Gato Negron "jälkeläinen" 

Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi (Wine Intelligence 2019 -tutkimus) ja joka vuosi Alkon myydyimpiä tuotteita, sekä puna- että valkoviineissä. Vuonna 2022 se oli Suomen myydyin valkoviini, ja myydyin tuotemerkki kaikista Alkossa myynnissä olevista viineistä.

9 Lives -viinimerkki lanseerattiin aikoinaan Gato Negron hieman arvokkaampana ja laadukkaampana viinisarjana, josta se on erotettu sittemmin täysin omaksi tuotemerkikseen. Nimi "9 Lives" viittaa kissan yhdeksään elämään, kuten perinteisesti on uskottu kissalla olevan. 9 Lives -viinit ovat ilmeeltään  tyylikkäitä, värikkäitä ja nuorekkaita. Sekä ulkoasu että pullon sisältö on aromi- ja makumaailmaltaan rikas ja hieman "mysteerinen". Testaa itse ja koe kaikki yhdeksän elämää: Explore New Sensations - 9 Lives (9liveswine.com)!

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit, näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluu myös esimerkiki Castillo de Molina, 9 Lives ja 1865 Selected Vineyards. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!