G.H. MUMM Demi-Sec samppanja - puolimakea jälkiruokasamppanja
AC Champagne, Ranska

G.H. MUMM Demi-Sec

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
44,98 €
Ruokasuositukset Itämainen ruoka Jälkiruoka Nautiskelujuoma Pikkusuolaiset
Rypäle
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Väri
Kirkas kullankeltainen.
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen, päärynäinen, kevyen paahtunut
Maku
Puolimakea, hapokas, makean hedelmäinen, kypsän omenainen, hennon hunajainen, kevyen paahtoleipäinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
G.H. Mumm
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Champagne
Litrahinta
53,17 €/l
Alkon tuotekoodi
008751
EAN
3043700104002
SKU
608015
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 40 g/l

G.H. Mumm Demi-Sec - puolikuiva ja elegantti juhlajuoma myös jälkiruuille

Puolikuiva G.H. MUMM Demi-Sec on hienostunut ja elegantti juhlajuoma. Tätä samppanjaa on valmistettu Mumm-samppanjatalon perustamisesta, vuodesta 1827 lähtien.

Tämä Cuvée on valmistettu pääasiassa Pinot Meunier -rypäleestä (60 %), joka on erittäin aromaattinen ja sitä arvostetaan runsaan hedemällisyytensä vuoksi. Viiniin lisätään Pinot Noiria (30 %) ja Chardonnayta (10 %) sekä 15-20 % reservé-viinejä. Lopuksi samppanjan annetaan kypsyä kellarissa 15 kuukauden ajan, jolloin viinistä kehittyy runsas, hienovarainen ja elegantti samppanja, joka on erittäin hedelmäinen ja pyöreä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Mumm Demi-Sec on erinomainen kumppani jälkiruoille. Kokeile Samppanja Zabaionen ja Tarte Tatinin kanssa. Viini on myös miellyttävä nautittavaksi ihan sellaisenaan.

Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Tunnet sen poikkiraidasta

Poikkiraita on Mumm-samppanjoiden tunnusmerkki. Se on Ranskan kunnialegioonan nauha ja ilmestyi G.H. MUMM Cordon Rouge Brut -pulloon vuonna 1875 ensin nauhana ja myöhemmin punaisena poikkiraitana. Nauha kuvaa viinitalon henkeä, joka heijastaa intohimoa panostaa asiantuntemukseen ja laatuun. Punanauhainen samppanja näkyi pitkään myös Formula 1 -kilpailujen virallisena voitonjuhlan juomana palkintokorokkeella.

G.H. MUMM

G.H. MUMM et Cie on kolmen saksalaisen veljeksen vuonna 1827 perustama samppanjatalo. Veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philipp Mumm kuuluivat yhteen Saksan vanhimpaan aatelisperheeseen ja talo oli aluksi nimeltään P.A. Mumm veljesten isän, Peter Arnold Mummin mukaan, joka oli tuottanut viiniä Reinin laaksossa vuodesta 1761. Mummin veljekset panostivat alusta asti laatuun ja ennen kaikkea tuotannon jatkuvuuteen ostamalla omia tarhoja Verzenayn, Aÿn, Avizen ja Cramantin kylien alueilta, jotka ovat nykyään Grand Cru-luokiteltuja.

Vuonna 1853 talo siirtyi seuraavan sukupolven edustajalle, Gottliebin pojalle, George Hermann Mummille. Tästä asti talo on toiminut nimellä G.H. MUMM et Cie. G.H. Mumm oli visionääri, joka matkusteli maailmalla markkinoimassa talonsa samppanjaa ja aloitti näin oman samppanjanvientinsä. 1900-luvun alussa yrityksellä oli jo 20 tytäryhtiötä ympäri maailman ja talo kolmen miljoonan pullon vuosituotannollaan johtava samppanjantuottaja.

1870-luvulla Ranskan Kunnialegioonan tunnus, punainen silkkinauha ilmestyi koristamaan talon tärkeimpien asiakkaiden pulloja. Vuonna 1875 tästä silkkinauhasta tuli G.H. Mummin luoman Cordon Rouge samppanjan tunnus. Sittemmin silkkinauha vaihtui etiketin punaiseen poikkiraitaan.

Mummin perheen jäsenet pysyivät Saksan kansalaisina, joten ensimmäisen maailmansodan sytyttyä talon varat ja viinitarhat takavarikoitiin. Vuonna 1920 talo huutokaupattiin ja René Lalou otti talon ohjakset. Hän hankki talolle lisää Grand Cru -tarhoja ja kehittäessään talon viinien laatua, hän asetti ainutlaatuiset terroirit keskeiseen asemaan. Hänen filosofiansa voidaan kiteyttää G.H. Mummin kuuluisaan tunnuslauseeseen "Only the best".

Nykyisin G.H. Mumm on Pernord Ricardin omistuksessa ja talolla on lähes 218 hehtaaria viinitarhoja, joista 160 hehtaaria on Grand Cru -luokiteltuja ja tarhat sijaitsevat kahdeksan historiallisen kylän alueilla. Mummin 25 kilometriä pitkät kellarit kaivettiin käsin, mikä vei 70 vuotta. Näissä kellareissa on noin 25 miljoonaa pulloa samppanjaa, talon vuosituotannon ollessa yli kahdeksan miljoonaa pulloa. 60 prosenttia talon tuotannosta menee vientiin yli sataan maahan.

www.mumm.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!