Hinta Alkossa
16,99 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Tapas ja antipasti
Rypäle
Pinot Noir
Väri
Kirkas, vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Hedelmäinen, jossa punaista omenaa, persikkaa, appelsiinia, sitruunaa
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruunainen, keltaluumuinen, kevyen paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Willy Gisselbrecht
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Crémant d'Alsace
Litrahinta
22,52 €/l
Alkon tuotekoodi
943547
EAN
3321322332318
SKU
608047
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 10 g/l

Elegantti kuohuviini

Tämä elegantti kuohuviini on valmistettu 100% Pinot Noir- rypäleistä. Pinot Noir on yksi maailman arvostetuimmista viinirypälelajikkeista ja myös yksi kolmesta samppanjan valmistukseen käytetyistä lajikkeista. Viinin valmistuksessa rypäleet valitaan huolella ja puristetaan hellävaroen mehuksi. Rypälemehu käy ensimmäisen alkoholikäymisen terästankeissa, jolloin se muuttuu viiniksi. Toinen käyminen tapahtuu pulloissa, eli niin sanotulla "method traditionel" tai "method champagne"- menetelmällä. Tällä menetelmällä viinin kuplat muodostuvat erityisen pieneksi ja hienorakenteisiksi, sekä ne integroituvat viiniin erityisen hyvin. Myös viinin makumaailma saa syvyyttä hiivasakan kanssa pullossa kypsyessään. Tämän kuohuviinin maku on kuiva, hedelmäinen, elegantti ja hennon paahteinen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin aperitiiviksi tai kala- ja äyriäisruokien kumppanina, sekä sushille ja sashimille. Viini on valmista nautittavaksi nyt ja parhaimmillaan tarjoiltuna 8 asteisena ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista.

Gisselbrecht

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruunujalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa 42-vuotias Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Willy Gisselbrechtin johtamassa kellarissa viini saa käydä perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Willy Gisselbrecht uskoo, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.

www.vins-gisselbrecht.com

Gisselbrecht-viinejä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!