Hinta Alkossa
13,99 €
Ruokasuositukset Itämainen ruoka Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Tulinen
Rypäle
Gewürztraminer
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita, kukkaisuutta, parfyymia
Maku
Puolikuiva, keskihapokas, litsiluumuinen, kypsän aprikoosinen, kevyen hunajainen, mausteinen, kukkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Willy Gisselbrecht
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Alsace
Litrahinta
18,52 €/l
Alkon tuotekoodi
579337
EAN
33213217125
SKU
607048
Korkkityyppi
Synteettinen korkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 8 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa hopeamitalilla sarjassa "Euroopan valkoviinit, hinta 13-18 euroa" palkittu Gisselbrecht Geürztraminer Tradition valkoviini on laatuvalinta mausteisille itämaisille ruoille ja voimakkaille juustoille. Se on myös erinomainen kumppani hanhenmaksalle, rasvaiselle kalalle, kanalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle. Herkullinen myös nautittuna sellaisenaan.

Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition 2020 palkittiin kunniamaininnalla sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta 13–18 €.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 8-asteisena.

Viinilehti:**** Harmoninen, laadultaan erinomainen, luonteikas viini, valmis juotavaksi, edullinen ostos!

Gisselbrecht

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruunujalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Willy Gisselbrechtin johtamassa kellarissa viini saa käydä perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Willy Gisselbrecht uskoo, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.

http://www.vins-gisselbrecht.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!