Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg

“Tyylikäs huippuviini!”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & ryhdikäs

Hinta Alkossa

19,98 €

Rypäle

Väri

Vaaleankeltainen, häivähdys kultaa

Tuoksu

Runsas, monipuolinen, mineraalinen ja sitruksinen

Maku

Melko täyteläinen, tyylikäs, runsaan hedelmäinen, sitrushedelmiä, hunajaa ja mantelia. Miellyttävä hapokkuus, mineraalinen ja pitkä jälkimaku

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
AC Alsace Grand Cru
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
19-20 €
Litrahinta:
26,51 €
Alkon tuotekoodi:
591987
EAN:
033213214926
Sokeripitoisuus:
6,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Viinilehden arvio vuosikerralle 2013 -

"Vuoden 2016 paras valkoviini"

Arvio: Vahamainen avoin tuoksu on hunajainen ja kukkainen - sekä myös kypsän sitruunainen. Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on tiivis ja syvä, jättäen varsin pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän, persikkaisen, mineraalisen ja monivivahteisen, ryhdikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromaattiset kala- ja kasvisruoat. Myös vaikkapa hieman mausteisemmankin ruoan seuraksi.

Palkinnot

Viinilkehden raati valitsi tämän viinin vuoden 2016 parhaaksi valkoviiniksi.

Kultaa - Vuoden Viini 2014 ja 2015 -kilpailuissa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta yli 10 euroa

Reseptit

Aromaattinen Riesling-valkoviini

Gisselbrechtin perheyhtiö on tuottanut viinejä Alsacen alueella jo 1800-luvulta lähtien. Tänä päivänä talo omistaa 17 hehtaaria tarhoja, jotka sijaitsevat Dambach-La-Villen ympäristössä. Muenchberg-nimi tulee Elsasin murteesta ja tarkoittaa munkkien mäkeä. Munkit ovat valmistaneet alueella viinejä nimenomaan Riesling-rypäleestä jo 1300-luvulta saakka.

Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach-la-Villen kylästä. Maaperä on volkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on kypsynyt kahdeksan kuukautta terätankeissa ja puoli vuotta pulloissa. Viinin voi juoda heti, mutta sitä voi varastoida noin viisi vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 12 astetta.

Viinin avoimesta tuoksusta voi löytää kypsiä sitrushedelmiä, kukkaisuutta, hunajaa ja mietoa petroolisuutta. Kuiva, suoraselkäisen hapokas ja tyylikkään mineraalinen viini kestää ruokapöydässä voimakkaampiakin makuja. Tämän rieslingin voi avata esimerkiksi teriyaki-marinoitujen ja grillattujen lohimedaljonkien seuraan tai vaaleiden liharuokien kumppaniksi.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös