
Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg
Lisätietoja
Maa |
Ranska
|
Alue |
AC Alsace Grand Cru
|
Tuottaja |
Willy Gisselbrecht
|
Vuosikerta |
2019
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alko
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Litrahinta |
26,52 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
591987
|
EAN |
33213214926
|
SKU |
607027
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 6 g/l |
Täyteläisyysaste |
Keskitäyteläinen
|
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com |
Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018 - viiden tähden viini
"Avoin, persikkainen, omenainen ja hunajaisuutta, limeä ja hentoa hunajaa - orastavaa kukkaisuuttakin tarjoava, herkullinen tuoksu. Kuiva, mutta leveän hedelmäinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromimaailman. Viinistä voi lisäksi erottaa aprikoosia, persikan kiveä ja hentoa petrolisuuttakin. Hennon öljyinen ja suunmyötäinen maku saa ryhtiä tiiviistä hapokkuudesta ja mineraalisuudesta. Kokonaisuus jättääkin pitkään suussa viipyvän, monivivahteisen, reilusti veden kielelle nostattavan, etäisesti karvasmanteliin vivahtavan, monipuolisen jälkivaikutelman".
VIINILEHTI: ***** Tyylikäs huippuviini, luonteikas viini, valmis juotavaksi, mutta kehittyy, edullinen ostos!
Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2019 palkittiin kunniamaininnalla sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 €.
Viininvalmistus
Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin Grand Cru tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach-la-Villen kylästä. Maaperä on vulkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on käytetty ensin viileässä terästankissa perinteisin menetelmin ja tämän jälkeen se on jätetty kypsymään kahdeksaksi kuukaudeksi terätankkiin sekä pullotuksen jälkeen puoleksi vuodeksi varastoon.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Tämän rieslingin voi avata esimerkiksi teriyaki-marinoitujen ja grillattujen lohimedaljonkien seuraan tai vaaleiden liharuokien kumppaniksi. Grillatut ravut ja maustetut kasvisruoat ovat myös hyvä vaihtoehto tämän viinin kanssa.
Viini on valmista nautittavaksi, mutta sitä voi varastoida noin viisi vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 12 astetta.
Gisselbrecht
Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.
Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruunujalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.
Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.
Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Willy Gisselbrechtin johtamassa kellarissa viini saa käydä perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Willy Gisselbrecht uskoo, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.