Hyvä Riesling-viini Ranskasta - Gisselbrecht Riesling Tradition

Gisselbrecht Riesling Tradition

“Loistava kala- ja äyriäisviini!”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & ryhdikäs

Hinta Alkossa

12,29 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Salaatit ja kasvisruoat
Sushi

Rypäle

Väri

Vallea kullankeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, kukkainen, persikkainen, aprikosinen, hunajainen, sitruunainen

Maku

Kuiva, hapokas, persikkainen, kevyen ananaksinen, sitruunainen, hennon kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
AC Alsace
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,00 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Litrahinta:
16,25 €
Alkon tuotekoodi:
544397
EAN:
033213214117
Sokeripitoisuus:
5,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
100%

Reseptit

Gisselbrecht Riesling Tradition - hyvä Riesling-viini Ranskasta

Gisselbrecht Riesling Tradition on raikas ja monipuolinen alsacelainen valkoviini, josta löytyy luonnetta ja alueelle typpillisä piirteitä. Rypäleet kerätään AC Alsacen alueelta, puristetaan hellävaraisesti mehuksi ja kytetään viileissä lämpökotrolloiduissa terästankeissa viiniksi.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini- ja ruokayhdistelmistä toimivat hyvin kala ja äyriäiset, mutta myös vuohenjuusto ja erilaiset kasvisruoat. Loistava rapuviini, joka toimii hienosti myös seurusteluviininä.

Gisselbrecht Riesling on juotavissa heti, mutta se säilyy pullossa hapokkuutensa ansiosta 2-3 vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 10 astetta.

Gisselbrecht

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruunujalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa 42-vuotias Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Willy Gisselbrechtin johtamassa kellarissa viini saa käydä perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Willy Gisselbrecht uskoo, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.

www.vins-gisselbrecht.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös