Hinta Alkossa
13,49 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Sushi Tapas ja antipasti
Rypäle
Riesling
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Hedelmäinen, kukkainen, persikkainen, aprikosinen, hunajainen, sitruunainen
Maku
Kuiva, hapokas, persikkainen, kevyen ananaksinen, sitruunainen, hennon kukkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Willy Gisselbrecht
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Alsace
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Luomu
Litrahinta
17,17 €/l
Alkon tuotekoodi
544397
EAN
33213214117
SKU
607222
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 5 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Gisselbrect Riesling Organic – laadukas luomuviini Alsacesta

Gisselbrect Riesling Organic on raikas ja monipuolinen alsacelainen luomuvalkoviini, josta löytyy luonnetta ja alueelle typpillisiä piirteitä. Rypäleet kerätään AC Alsacen alueelta, puristetaan hellävaraisesti mehuksi ja käytetään viileissä lämpökotrolloiduissa terästankeissa viiniksi.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini- ja ruokayhdistelmistä toimivat hyvin kala ja äyriäiset, mutta myös vuohenjuusto ja erilaiset kasvisruoat. Loistava parsa- ja rapuviini, joka toimii hienosti myös seurusteluviininä.

Gisselbrect Riesling Organic on juotavissa heti, mutta se säilyy pullossa hapokkuutensa ansiosta 2-3 vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 10 astetta.

Gisselbrecht

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Ranskan tunnetuimmalla viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja myivät valmistamansa viinit naapureidensa tapaan bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien pullotuksesta ja myynnistä oman tuotemerkin alla. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Lukuisat viininystävät ympäri maailmaa ovat ihastuneet Alsacen viineihin ja Gisselbrechtinkin viineistä yli puolet menee vientiin. Maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Vaikka Alsace on perinteinen viinintuotantoalue, uusi teknologia on löytänyt tiensä useille viinitiloille. Viini saa käydä kellarissa perinteisissä suurissa tammitynnyreissä, sementtitankeissa ja moderneissa vesivaipoilla jäähdytetyissä terästankeissa. Gisselbrechtillä uskotaan, että jos rypälemehu käy hitaasti viileässä lämpötilassa, viinin kaikki aromit saavat rauhassa herätä henkiin ja viinit säilyttävät raikkautensa. Viileässä käynyt viini myös säilyttää maaperästä lähtöisin olevan persoonallisuuden.

www.vins-gisselbrecht.com

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!