Hyvä punaviini Argentiinasta - Graffigna Centenario Malbec

Graffigna Centenario Malbec

Ravintolat
“Grillailuun ja lampaan kanssa”

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Lammas
Nauta
Pataruoat

Rypäle

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Tummia marjoja, luumua, mausteisuutta, suklaata

Maku

Runsas, pehmeä tanniininen, kypsän luumuinen, mausteinen, hivenen mokkaa

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
San Juan
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
EAN:
7790168000570
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Viininviljely ja valmistus

San Juan on Argentiinan toiseksi suurin viinialue. Ilmasto on lämpimämpi kuin Mendozassa, kesälämpötilan ollessa jopa 42 astetta ja sademäärä on vähäinen. Tulumin laakso on yksi San Juanin parhaista viinialueista Andien juurella. Graffigan viinitarhat sijaitsevat 1400 m korkeudessa suotuisassa mikroilmastossa, jossa on pilvettömät kuumat päivät, alhainen kosteus ja viileät yöt. Nämä olosuhteet tuottavat kypsiä, runsas hedelmäisiä ja aromikkaita rypäleitä, joissa on hyvä hapokkuus.

Rypäleet on kerätty käsin aamunkoitteessa, niiden ollessa viileitä. Rypäleet puristetaan hellävaroen rypälemehuksi, jota käytetään viisi päivää ruostumattomissa terässäiliöissä 26 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä uutetaan kuorimassan päällä vielä 15 päivää, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen. Puolet viinistä kypsytetään tammitynnyreissä (50% amerikkalaisia, 50% ranskalaisia) kuuden kuukauden ajan.

Centenario-sarjan viinit lanseerattiin vuonna 1970 viinitalon 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Centenario on espanjaa ja tarkoittaa satavuotis juhlia.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin grillatun lihan, lampaan ja pihvin kaveriksi, sekä hyvin kypsytettyjen juustojen kanssa. Viini on parhaimmillaan viilennettynä noin 18 asteiseksi.

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna

Graffignan viinitalon perusti italialainen maahanmuuttaja Santiago Graffigna vuonna 1870. Hän oli intohimoinen visionääri ja hyvin yrittäjähenkinen mies, joten hän istutti ensimmäiset viinitarhat San Juanin alueelle. Viinitilaa pidetään San Juanin vanhimpana ja yhtenä Argentiinan historiallisimmista viinitaloista. Se on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa, valmistaen rohkeita ja luonteikkaita viinejä, joista näkyy 150 vuoden kokemus ja huippuosaaminen. Graffina kuuluu nykyään VSPT Wine Groupin omistukseen.

graffignawines.com

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Suosittelemme myös