Valkoviini Argentiina - Graffigna Centenario Pinot Grigio

Graffigna Centenario Pinot Grigio

Ravintolat
“Kalan, äyriäisten ja sushin kanssa”

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Aperitiivi
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Runsas, aromaattinen, kukkainen, persikkainen, aprikoosinen

Maku

Kuiva, raikas, hedelmäinen, jossa sitruunaa, aprikoosia

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
San Juan
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
EAN:
7790168000594
Sokeripitoisuus:
4,50 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viinistä

San Juan on Argentiinan toiseksi suurin viinialue. Graffigan viinitarhoilla vallitsee mikroilmasto, jossa on pilvettömät kuumat päivät, alhainen kosteus ja viileät yöt. Nämä olosuhteet tuottavat kypsiä, runsas hedelmäisiä ja aromikkaita rypäleitä, joissa on hyvä hapokkuus.

Pinot Grigio -rypäleet tulevat San Juanin Tulum-laaksosta, joka sijaitsee 600 metrin korkeudessa merenpinnasta. Rypäleet kerätään käsin aamulla viileän aikaan ja puristetaan mehuksi hellävaroen. Rypälemehu käytetään lämpökontrolloiduissa terästankeissa 12-14 asteen lämpötilassa. Viini ei ole käynyt malolaktista käymistä, jolloin hapokkuus saadaan pidettyä korkeampana.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin voimakkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa, sushin sekä runsaiden salaattien seuraksi. Raikkautensa vuoksi viini on myös hyvä aperitiivi. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna

Graffignan viinitalon perusti italialainen maahanmuuttaja Santiago Graffigna vuonna 1870. Hän oli intohimoinen visionääri ja hyvin yrittäjähenkinen mies, joten hän istutti ensimmäiset viinitarhat San Juanin alueelle. Viinitilaa pidetään San Juanin vanhimpana ja yhtenä Argentiinan historiallisimmista viinitaloista. Se on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa, valmistaen rohkeita ja luonteikkaita viinejä, joista näkyy 150 vuoden kokemus ja huippuosaaminen. Graffina kuuluu nykyään VSPT Wine Groupin omistukseen.

graffignawines.com

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Suosittelemme myös