
Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon
Lisätietoja
Maa |
Argentiina
|
Alue |
San Juan
|
Tuottaja |
VSPT Argentina Wine Group
|
Vuosikerta |
2021
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Alkon tuotekoodi |
498507
|
SKU |
606217
|
Korkkityyppi |
Kierrekorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Sokeripitoisuus | 3,5 g/l |
Täyteläisyysaste |
Keskitäyteläinen
|
Rypäleosuudet |
Cabernet Sauvignon 95 %, Banarda 5 %
|
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com |
Elixion viljely ja valmistus
San Juan on Mendozan jälkeen Argentiinan suurin viinintuotantoalue ja lähempänä päiväntasaajaa, joten sen ilmasto on lämpimämpi kuin Mendozassa. Kesälämpötilat saattavat kivuta 42 asteeseen, joten tarhoilla viljellään vain kuumassa viihtyviä lajikkeita. Sademäärän ollessa vähäinen viininviljely on mahdollista vain keinokastelun ansiosta.
San Juan jaetaan useaan ala-alueeseen, joista Tulumin laakso Andien juurella on yksi parhaista. Graffigan viinitarhat sijaitsevat 1400 metrin korkeudessa suotuisassa mikroilmastossa, jossa on pilvettömät kuumat päivät, alhainen kosteus ja viileät yöt. Nämä olosuhteet tuottavat kypsiä, runsaan hedelmäisiä ja aromikkaita rypäleitä, joissa on hyvä hapokkuus.
Graffignan maineikkaan viinitalon uutuussarja Elixio edustaa klassista argentiinalaista tyyliä nuorekkaalla twistillä. Intesiivisen rubiininpunainen Cabernet Sauvignon on täyteläinen punaviini tulvillaan mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Viinistä 20 prosenttia on kypsynyt tammessa 3 kuukauden ajan.
Ruokasuositukset Elixio Cabernet Sauvignonille
Elixion Cabernet Sauvignon sopii erinomaisesti nautiskeluviiniksi sellaisenaan, riistaherkuille, häränlihasta valmistetuille liharuoille sekä pataruokien pariksi. Viini sopii myös erityisen hyvin grillatun lihan ja hyvin kypsytettyjen juustojen kanssa.
Viini on parhaimmillaan viilennettynä noin 16-18 -asteiseksi.
Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna
Graffignan viinitalon perusti vuonna 1870 italialainen maahanmuuttaja Santiago Graffigna. Tämä intohimoinen visionääri ja yrittäjähenkinen mies istutti ensimmäiset viinitarhat San Juanin alueelle ja viinitilaa pidetään San Juanin vanhimpana ja yhtenä Argentiinan historiallisimmista viinitaloista. Se on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa, valmistaen rohkeita ja luonteikkaita viinejä, joista näkyy yli 150 vuoden kokemus ja huippuosaaminen. Graffigna kuuluu nykyään VSPT Wine Groupin omistukseen.
Vastuullinen viinin tuottaja
Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."
VSPT Wine Group's sustainability video
Paikallinen ekosertifiointi
VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.
Certified Sustainable Wine of Chile
Biokaasulaitos
Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.