Graffigna Elixio Chardonnay -valkoviini.
San Juan, Argentiina

Graffigna Elixio Chardonnay

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Noutopöytä Pasta ja pizza Seurustelu
Rypäle
Chardonnay
Maku
Kuiva, keskihapokas, hunajameloninen, persikkainen, ananaksinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Argentiina
Alue
San Juan
Tuottaja
VSPT Argentina Wine Group
Vuosikerta
2021
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 11,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
SKU
607212
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 1,8 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viininviljely ja valmistus

San Juan on Mendozan jälkeen Argentiinan suurin viinintuotantoalue ja lähempänä päiväntasaajaa, joten sen ilmasto on lämpimämpi kuin Mendozassa. Kesälämpötilat saattavat kivuta 42 asteeseen, joten tarhoilla viljellään vain kuumassa viihtyviä lajikkeita. Sademäärän ollessa vähäinen viininviljely on mahdollista vain keinokastelun ansiosta.

San Juan jaetaan useaan ala-alueeseen, joista Tulumin laakso Andien juurella on yksi parhaista. Graffigan viinitarhat sijaitsevat 1400 metrin korkeudessa suotuisassa mikroilmastossa, jossa on pilvettömät kuumat päivät, alhainen kosteus ja viileät yöt. Nämä olosuhteet tuottavat kypsiä, runsaan hedelmäisiä ja aromikkaita rypäleitä, joissa on hyvä hapokkuus.

Graffignan maineikkaan viinitalon uutuussarja Elixio edustaa klassista argentiinalaista tyyliä nuorekkaalla twistillä. Hedelmäinen Chardonnay on tulvillaan trooppisia hedelmiä kuten ananasta ja persikkaa. Viiniä ei ole kypsytetty tammessa. 

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna

Graffignan viinitalon perusti vuonna 1870 italialainen maahanmuuttaja Santiago Graffigna. Tämä intohimoinen visionääri ja yrittäjähenkinen mies istutti ensimmäiset viinitarhat San Juanin alueelle ja viinitilaa pidetään San Juanin vanhimpana ja yhtenä Argentiinan historiallisimmista viinitaloista. Se on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa, valmistaen rohkeita ja luonteikkaita viinejä, joista näkyy yli 150 vuoden kokemus ja huippuosaaminen. Graffigna kuuluu nykyään VSPT Wine Groupin omistukseen.

graffignawines.com

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!