Gruyére ja pehmeä punaviini

Gruyére, Sveitsi
Gruyère on parhaimmillaan keittiössä. Juusto on helppokäyttöistä, höystää ruokia erinomaisesti ja tekee vaatimattomastakin ruuasta juhla-aterian. Gruyère-juustoa nimitetään juustojen ruhtinaaksi, vai miltä maistuisi kohokas, kanapee tai gratiini ilman tätä herkkua. Gruyère sopii erinomaisesti myös juustotarjottimelle!

Viinisuositus
Santa Helena Selección del Directorio Gran Reserva tulee Chilestä ja se on valmistettu mehukkaista Cabernet Sauvignon rypäleistä. Viinin tuoksu on sekoitus marjoja, mausteita ja tummaa kirsikkaa; aavistus vaniljaakin löytyy. Maku on erittäin täyteläinen, tasapainoinen ja pitkä. Euroopasta kannattaa kokeilla esimerkiksi hedelmäisiä Rhonen alueen viinejä. Italiasta pehmeää Sangiovesea Maremman alueelta Toscanasta.