Omppu, omenaviini

Omppu, omenaviini

“Raikas vaihtoehto siiderille.”

Hinta Alkossa

7,79 €

Väri

Hennon vihreä.

Tuoksu

Omenainen.

Maku

Makea, helmeilevä, pehmeän viheromenainen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,50 %
Hintaryhmä:
7-8 €
Litrahinta:
10,12 €
Alkon tuotekoodi:
622537
EAN:
6420614687901
Sokeripitoisuus:
65,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Makeusaste:
Makea

Per annoskoko (30 ml)

Energia (kJ/kcal):
378/90
Rasva:
0 g
- josta tyydyttynyttä:
0 g
Hiilihydraatti:
7 g
- josta sokereita:
7 g
Proteiini:
0 g
Suola:
0 g

Per 100ml

Energia:
378/90
Rasva:
0 g
- josta tyydyttynyttä:
0 g
Hiilihydraatti:
7,0 g
- josta sokereita:
7,0 g
Proteiini:
0 g
Suola:
0 g
Ainesosat:
Hedelmäviini (sis.mm. omena- ja rypälemehutiiviste, glukoosisiirappi), sokeri, vesi, hiilidioksidi, aromi, säilöntäaine (kaliumsorbaatti, kaliumdisulfiitti), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), väri (E133)

Klassikko Omppu ilahduttaa raikkaudellaan

Väriltään hennon vihreä viini maistuu raikkaalta vihreältä omenalta.Omppu pakataan kätevään kierrätysmuovipulloon ja sokeria siinä on 65g/l.

Pernod Ricard Finlandin Turun tuotantolaitoksella on pitkä kokemus hedelmäviinien valmistuksesta. Raikkaan kuplivia juomia on syntynyt siellä jo vuodesta 1962. Kuplivia hedelmäviinejä valmistetaan vielä tänäkin päivänä Pernod Ricard Finland Turun tuotantolaitoksessa. Vain pakkaus on vaihdettu alkuperäisestä kätevään kierrätysmuovipulloon.

Helmeilevä Omenaviini on poreillut suomalaisten laseissa jo vuodesta 1973.

Helmeilevä Omenaviini sai alkunsa 1970-luvun alussa, kun Yhdysvaltoja kiertänyt Marlin toimitusjohtaja Usko Kiertonen törmäsi erääseen iloiseen ja kuplivaan kesäjuomaan. Hän päätti tehdä juomasta oman versionsa kotimaan markkinoille. Amerikan tuliaisesta tuli nopeasti kansan suosikkijuoma ja Helmeilevä Omenaviini sai ihmisten suussa lempinimen ”Omppu”. Suosionsa huipulla juomaa myytiin miljoona pulloa kuukaudessa. Usein Helmeilevät Omenaviinit loppuivat Alkoista välittömästi saapumisensa jälkeen, ja Alko joutui rajoittamaan Ompun myyntiä vain kolmeen pulloon kerrallaan. Tarinat kertoo, miten ihmiset saattoivat tulla tehtaan pihalle passiin, ja seurasivat jakeluautoa Alkon myymälöihin varmistaakseen saavansa tuotetta. Jotkut kehittivät jopa soittorinkejä kertoakseen, kun Omppua oli saapunut taas hyllyille. Helmeilevä Omenaviinin lanseeraushinta oli aikoinaan 4 markkaa 40 penniä. Alkuaikoina maniaa herättänyt klassikko sai ylleen uudet vaatteet 2011, kun lasipullo vaihtui käytännölliseen kierrätysmuovipulloon.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös