Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut

“Australian suosituin kuohuviini”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

12,48 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Kala, rasvainen
Äyriäiset
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Puhdas, sitruunainen, hedelmäinen, cashew-pähkinän aromeja

Maku

Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, nektariininen, hennon mausteinen, tasapainoinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,30 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Litrahinta:
16,51 €
Alkon tuotekoodi:
581897
EAN:
9300727839114
Sokeripitoisuus:
14,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Viiniopas, Pekka Suorsa: 87p / hyvä.

Reseptit

Australian suosituin kuohuviini

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on Australian myydyin yksittäinen pullotettu viini. Se on raikas, tyylikäs ja monipuolinen. Suuntuntuma on miellyttävän pehmeähappoinen ja maukas. Kuohuviinin jälkimaussa erottuvat myös Pinot Noirille tyypilliset leipäaromit. Kuplat ovat pieniä, runsaita ja kestäviä. Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on suosittu kuohuviini myös Euroopassa ja mm. Englannin johtava kuohuviini.

Tämä kuohuviini on valmistettu useiden vuosikertojen sekoituksena, ja viinirypäleet on kerätty Buckland Valleyn, Cowran ja Adelaide kukkuloiden kasvualueilta. Rypäleiden kerääminen tapahtuu yöllä, kun rypäleet ovat viileitä. Tämän jälkeen mehun annetaan olla kuorimassan kanssa vain hyvin vähän aikaa, jotta valmiiseen viiniin saadaan tyylikkäitä ja herkkiä hedelmäaromeja. Eri rypälelajikkeiden mehut käytetään erikseen, jonka jälkeen viinit sekoitetaan ja toinen alkoholikäyminen tapahtuu pullossa (kuohuviinikäyminen). Sakanpoistoa varten viini siirretään tankkeihin, jonka jälkeen se pullotetaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Suosittelemme tätä viiniä juhlahetkien juomaksi aperitiivina, maljajuomana tai kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii hyvin myös blinien ja mädin kumppaniksi.

Viini on parhaimmillan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös