
Jacob's Creek Double Barrel Shiraz
Lisätietoja
Maa |
Australia
|
Alue |
Barossa
|
Tuottaja |
Jacob's Creek Wines
|
Vuosikerta |
2015
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alko
Ravintolat
Tukku
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 14,8 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Litrahinta |
24,79 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
911257
|
EAN |
9300727019578
|
SKU |
606135
|
Korkkityyppi |
Kierrekorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Täyteläisyysaste |
Erittäin täyteläinen
|
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com |
Jacob's Creek Double Barrel Shiraz – viskitynnyrikypsytetty viini
Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit saavat nimensä siitä, että niitä on kypsytetty viinitynnyreiden lisäksi viskitynnyreissä. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on kypsynyt skotlantilaisissa viskitynnyreissä.
Jacob's Creekin viinintekijätiimi, sittemmin jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla, kokeili eri viinirypäleitä eri viskien käyttämiin tammitynnyreihin kahden vuoden ajan. "Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Jacob's Creekin viinintekijä Ben Bryant kertoo.
Viininviljely ja valmistus
Shiraz-rypäleet poimitaan Barossan laakson tarhoilta helmi-maaliskuussa. Viini saa nimensä sen kaksinkertaisesta tammitynnyrikypsytyksestä. Viini kypsyy ensin 12 - 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini viimeistellään lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä, jotka on valmistettu amerikkalaisesta rinnevalkotammesta. Viskitynnyrikypsytyksen aikana viinin voimakkaat tanniinit toimivat antioksidanttina edesauttaen täyteläisten aromien kehittymisen ilman, että viini hapettuu liikaa. Viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää ulottuvuutta ja rakennetta, ja tekee siitä täyteläisemmän ja pehmeämmän.
Shiraz – Australian viljellyin rypäle
Shiraz, joka tunnetaan myös nimellä Syrah, on tummakuorinen rypälelajike, jota kasvatetaan kaikkialla maailmassa ja jota käytetään pääasiassa punaviinin valmistukseen. Shiraz on niin tärkeä Australian viininviljelylle, että se on Australian eniten istutettu rypälelajike suurimmalla osalla maan viinitarhoista. Siitä on tullut käytännössä synonyymi maan tärkeimpien viinialueiden ja erityisesti Barossa-laakson kanssa.
Vallitseva Shirazin viininvalmistustyyli pyrkii kohti kirkkaita hedelmämakuja – useimmiten mustikoita, mustaherukoita ja mustia kirsikoita.
Vuoden viinit 2022 -kilpailun voittajaviini
Vuoden viinit 2022 -kilpailussa Jacob's Creek Double Barrel Shiraz 2019 osallistui sarjaan Uuden maailman punaviinit, hinta 13–18 €, jonka viini myös voitti. Lisäksi viini palkittiin lajikesarjassa Syrah-punaviinit hinta yli 13 € hopeamitalilla. Vuonna 2021 punaviini palkittiin pronssimitalilla lajikesarjassa Syrah, hinta 13 euroa tai yli.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii aromikkaiden tummien liharuokien ja riistan kumppaniksi. Viini sopii pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskeluun. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta siinä potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta.
Tutustu viinin valmistukseen
Jacob's Creek yksi Australian vanhimmista viinitaloista
Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.
Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.
Barossa- alue
Barossa on yksi Etelä-Australian kuudesta viinintuotantoalueesta ja luultavasti tunnetuin nimi Australian viiniteollisuudessa. Barossa-viinit ovat saaneet enemmän kansainvälisiä palkintoja, kuin mikään muu alue maassa. Se on jaettu kahteen osaan: Länsi-Barossa Valley (käytännöllisesti katsoen lämpimämpi laakson pohja) ja itäpuolella viileämpi, korkeampi Eden Valley, joilla molemmilla on vuonna 1997 virallisesti vahvistettu maantieteellinen merkintä.