Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviini.
Barossa, Australia

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
18,99 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Lammas Nauta Nautiskelujuoma Pataruoat Porsas
Rypäle
Syrah/Shiraz
Väri
Tumman karmiininpunainen
Tuoksu
Mausteinen, tumman hilloinen, suklainen, paahteinen, mausteinen
Maku
Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, jossa kirsikkaa, viikunaa, karhunvatukkaa, neilikkaa ja tammea.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Alue
Barossa
Tuottaja
Jacob's Creek Wines
Vuosikerta
2015
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,8 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Litrahinta
24,79 €/l
Alkon tuotekoodi
911257
EAN
9300727019578
SKU
606135
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Täyteläisyysaste
Erittäin täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz – viskitynnyrikypsytetty viini

Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit saavat nimensä siitä, että niitä on kypsytetty viinitynnyreiden lisäksi viskitynnyreissä. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on kypsynyt skotlantilaisissa viskitynnyreissä.

Jacob's Creekin viinintekijätiimi, sittemmin jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla, kokeili eri viinirypäleitä eri viskien käyttämiin tammitynnyreihin kahden vuoden ajan. "Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Jacob's Creekin viinintekijä Ben Bryant kertoo.

Viininviljely ja valmistus

Shiraz-rypäleet poimitaan Barossan laakson tarhoilta helmi-maaliskuussa. Viini saa nimensä sen kaksinkertaisesta tammitynnyrikypsytyksestä. Viini kypsyy ensin 12 - 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini viimeistellään lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä, jotka on valmistettu amerikkalaisesta rinnevalkotammesta. Viskitynnyrikypsytyksen aikana viinin voimakkaat tanniinit toimivat antioksidanttina edesauttaen täyteläisten aromien kehittymisen ilman, että viini hapettuu liikaa. Viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää ulottuvuutta ja rakennetta, ja tekee siitä täyteläisemmän ja pehmeämmän.

Shiraz – Australian viljellyin rypäle

Shiraz, joka tunnetaan myös nimellä Syrah, on tummakuorinen rypälelajike, jota kasvatetaan kaikkialla maailmassa ja jota käytetään pääasiassa punaviinin valmistukseen. Shiraz on niin tärkeä Australian viininviljelylle, että se on Australian eniten istutettu rypälelajike suurimmalla osalla maan viinitarhoista. Siitä on tullut käytännössä synonyymi maan tärkeimpien viinialueiden ja erityisesti Barossa-laakson kanssa.
Vallitseva Shirazin viininvalmistustyyli pyrkii kohti kirkkaita hedelmämakuja – useimmiten mustikoita, mustaherukoita ja mustia kirsikoita.

Vuoden viinit 2022 -kilpailun voittajaviini

Vuoden viinit 2022 -kilpailussa Jacob's Creek Double Barrel Shiraz 2019 osallistui sarjaan Uuden maailman punaviinit, hinta 13–18 €, jonka viini myös voitti.  Lisäksi viini palkittiin lajikesarjassa Syrah-punaviinit hinta yli 13 € hopeamitalilla. Vuonna 2021 punaviini palkittiin pronssimitalilla lajikesarjassa Syrah, hinta 13 euroa tai yli. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii aromikkaiden tummien liharuokien ja riistan kumppaniksi. Viini sopii pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskeluun. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta siinä potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta.

Tutustu viinin valmistukseen

Jacob's Creek yksi Australian vanhimmista viinitaloista

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

Barossa- alue

Barossa on yksi Etelä-Australian kuudesta viinintuotantoalueesta ja luultavasti tunnetuin nimi Australian viiniteollisuudessa. Barossa-viinit ovat saaneet enemmän kansainvälisiä palkintoja, kuin mikään muu alue maassa. Se on jaettu kahteen osaan: Länsi-Barossa Valley (käytännöllisesti katsoen lämpimämpi laakson pohja) ja itäpuolella viileämpi, korkeampi Eden Valley, joilla molemmilla on vuonna 1997 virallisesti vahvistettu maantieteellinen merkintä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!