Jacob's Creek Double Barrel Shiraz - viskitynnyrikypsytetty viini

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

“Viskitynnyreissä kypsynyt punaviini”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

18,48 €

Ruokasuositukset

Hirvi ja suurriista
Nauta
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Tumman karmiininpunainen

Tuoksu

Mausteinen, tumman suklainen, tamminen, hedelmäinen.

Maku

Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Barossa
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,80 %
Hintaryhmä:
18-19 €
Litrahinta:
24,51 €
Alkon tuotekoodi:
911257
EAN:
9300727019578
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100 %

Asiantuntijan arvio

James Holiday, Australian arvostetuin viinikriitikko antoi viinille peräti 93 pistettä.

Viinistä Viiniin 2020: Kolme tähteä, laadukas ja hyvin tehty viini.

Pekka Suorsa Viiniopas: 90 pistettä (erinomainen)

Reseptit

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz - Viskitynnyrikypsytetty viini

Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit saavat nimensä siitä, että niitä on kypsytetty viinitynnyreiden lisäksi viskitynnyreissä. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on kypsynyt skotlantilaisissa viskitynnyreissä.

Jacob's Creekin viinintekijätiimi juuri eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla kokeili eri viinirypäleitä eri viskien käyttämiin tammitynnyreihin kahden vuoden ajan. "Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, vastikään viinitekijätiimin johtoon ja Jacob's Creekin pääviinintekijäksi nimitetty Ben Bryant selittää.

Viininviljely ja valmistus

Shiraz-rypäleet poimitaan Barossan laakson tarhoilta helmi-maaliskuussa. Viini saa nimensä sen kaksinkertaisesta tammitynnyrikypsytyksestä. Se kypsyy ensin 12 - 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen 100 % viinistä viimeistellään lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä, jotka on valmistettu amerikkalaisesta rinnevalkotammesta. Viskitynnyrikypsytyksen aikana viinin voimakkaat tanniinit toimivat antioksidanttina edesauttaen täyteläisten aromien kehittymisen ilman, että viini hapettuu liikaa. Viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää ulottuvuutta ja rakennetta, ja tekee siitä täyteläisemmän ja pehmeämmän.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii aromikkaiden tummien liharuokien ja riistan kumppaniksi. Viini sopii pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskeluun.

Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta siinä potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta.

Jacob's Creek yksi Australian vanhimmista viinitaloista

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös