Hyvä seurusteluviini - Jacob's Creek Grenache Shiraz

Jacob's Creek Grenache Shiraz

“Hyvä viini arkeen ja juhlaan”

Alkon makuluonnehdinta

Marjaisa & raikas

Hinta Alkossa

10,59 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Kana, Kalkkuna
Pasta
Pataruoat
Pizzat ja piirakat
Porsas

Rypäle

Väri

Eloisan karmiininpunainen

Tuoksu

Mehevän marjaisa, mausteinen

Maku

Täyteläinen, runsaan paahteinen, miellyttävän hapokas

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
13,99 €
Alkon tuotekoodi:
449867
EAN:
9300727574213
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
60/40

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2015 -opas arvioi viinin "luonteikkaaksi": Nuorekas tuoksu on kypsän hedelmäinen ja makean mausteinen. Siinä on myös herukkaisuutta. Keskitäyteläinen maku on sekin kypsän marjainen ja helposti lähestyttävä. Suutuntuma on hedelmäisen pehmeä. Hedelmähapot antavat viinille eloisuutta ja nostavat miellyttävästi veden kielelle.Yleisviini monien raskaampien ruokien kumppaniksi - pitsat, pastat, lihaisat paistokset.

Reseptit

Enemmän kuin hintansa arvoinen punaviini

Viinin valmistuksessa on käytetty erilaisia tekniikoita, jotta rypälelajikkeiden erot saadaan korostumaan. Kummatkin rypälelajit - Grenache ja Shiraz - murskataan ja massa siirretään käymisastioihin. Grenache-rypäleet käytetään kuorien päällä, jotta rypäleen luontaiset tanniinit saadaan pehmenemään. Shiraz -rypäleet puolestaan käytetään hieman viileämmässä lämpötilassa, jotta niistä saadaan rypäleelle tunnusomainen mausteisuus paremmin esiin. Lopullisen sekoituksen päämääränä on saada esiin viinin raikkaus ja marja-aromien runsaus yhdistettynä pehmeisiin tanniineihin. Punaviinin pullotus tapahtuu pian, jotta nuorekkaat hedelmäaromit saadaan talteen.

Suosittelemme tätä viiniä kana- ja pastaruoille sekä kesän grilliruokien tai pataruokien seuraksi. Viini on erinomainen ruokajuoma myös kesäjuhlien buffet-pöytään, ja hyvä valinta seurustelujuomaksi, erityisesti hieman viilennettynä.

Alkosta löydät hyvän valikoiman eri rypäleistä valmistettuja Jacob´s Creek -viinejä. Niistä on helppo valita oikea maku jokaiseen tilaisuuteen: seurusteluun, arkiseen ateriointiin tai mitä moninaisempiin juhliin. Klikkaa Jacob´s Creek -viinien kansainvälisille sivuille ja lue lisää viineistä ja viinin tuottajista. Tai seuraa viinikuulumisia Australista Facebook-sivuillamme.

Palkinnot

Pronssia, Riverina Wine Show 2011
Pronssia, Royal Melbourne Wine Show 2011
Pronssia, International Wine & Spirit Competition, Iso-Britannia 2011
Pronssia, RASQ Wine Show & Mediterranean Challenge, Toowoomba 2011
Pronssia, Cairns Show Wine Awards 2011

Alko verkkokauppalinkki