Hinta Alkossa
10,78 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Seurustelu
Rypäle
Grenache, Syrah/Shiraz
Väri
Karmiininpunainen
Tuoksu
Luumuinen, vadelmainen, kevyesti mausteinen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kypsän kirsikkainen, punaherukkainen, mausteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Alue
South Eastern Australia
Tuottaja
Jacob´s Creek Wines
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,4 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Litrahinta
13,71 €/l
Alkon tuotekoodi
449867
EAN
9300727574213
SKU
606018
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen

Viininvalmistus

Viinin valmistuksessa on käytetty erilaisia tekniikoita, jotta rypälelajikkeiden erot saadaan korostumaan. Molemmat rypälelajikkeet, sekä Grenache että Shiraz, murskataan hellävaraisesti ja massa siirretään käymisastioihin. Grenache-rypäleet käytetään kuorien päällä, jotta rypäleen luontaiset tanniinit saadaan pehmenemään. Shiraz -rypäleet puolestaan käytetään hieman viileämmässä lämpötilassa, jotta niistä saadaan rypäleelle tunnusomainen mausteisuus paremmin esiin. Lopullisen sekoituksen päämääränä on saada esiin viinin raikkaus ja marja-aromien runsaus yhdistettynä pehmeisiin tanniineihin. Punaviini pullotetaan pian käymisen jälkeen, jotta nuorekkaat hedelmäaromit saadaan talteen.

Shiraz

Shiraz, joka tunnetaan myös nimellä Syrah, on tummakuorinen rypälelajike, jota kasvatetaan kaikkialla maailmassa ja jota käytetään pääasiassa punaviinin valmistukseen. Shiraz on niin tärkeä Australian viininviljelylle, että se on Australian eniten istutettu rypälelajike suurimmalla osalla maan viinitarhoista. Siitä on tullut käytännössä synonyymi maan tärkeimpien viinialueiden ja erityisesti Barossa-laakson kanssa.

Vallitseva Shirazin viininvalmistustyyli pyrkii kohti kirkkaita hedelmämakuja – useimmiten mustikoita, mustaherukoita ja mustia kirsikoita.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Monipuolinen viini sopii pizzalle ja pastalle, sekä pataruoille, grilliruokien seuraksi ja seurusteluun.  Se on myös hyvä valinta buffet-viiniksi.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan kevyesti viilennettynä 16-18 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!