Hinta Alkossa
11,47 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Noutopöytä Porsas
Rypäle
Chardonnay
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Raikas, eksoottisia hedelmiä, ananasta, omenaa
Maku
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, kevyen valkoherukkainen, paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Alue
South Eastern Australia
Tuottaja
Jacob's Creek Wines
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,1 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Luomu
Litrahinta
14,91 €/l
Alkon tuotekoodi
008164
EAN
9300727019554
SKU
607105
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet poimitaan luomumenetelmin viljellyiltä viinitarhoilta maaliskuussa. Rypäleiden puristuksen jälkeen mehu erotellaan nopeasti kuoriaineksista ja jäähdytetään. Alkoholikäyminen tapahtuu viileässä, jotta viiniin saadaan runsaat hedelmäaromit. Osa viinistä käy malolaktisen käymisen ja osa viinistä kypsytetään sakan päällä normaalia pidemmän ajan. Viini kypsyy ranskalaisessa tammessa, jonka myötä se saa hieman paahteisia ja pähkinäisiä aromeja.

Viini on palkittu vuodesta toiseen mitaleilla Vuoden Viinit -kilpailuissa ja vuoden 2023 -kisassa tämä upea luomuviini nappasi kultaa sarjassa "alle 13 euron luomuvalkoviinit". Aiempiin mitaleihin lukeutuvat mm. Vuoden Viinit 2022 -kilpailun pronssi lajikesarjassa Chardonnay-valkoviinit, hinta alle 13 € sekä Vuoden Viinit 2021 -kilpailun pronssi sarjassa Luomuvalkoviinit, hinta alle 13 euroa. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Suosittelemme viiniä paistettujen ja pariloitujen lohikalojen sekä kylmäsavulohen seuraksi. Kokeile myös Brie-juuston tai kermaisen pastan seurana. Hyvä valkoviini myös possulle, kanalle ja noutopöytään.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!