Kevyiden punaviinien ystäville Australiasta - Jacob´s Creek Pinot Noir

Jacob's Creek Pinot Noir

“Kevyehköjen punaviinien ystävälle”

Alkon makuluonnehdinta

Marjaisa & raikas

Hinta Alkossa

10,98 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Kana, Kalkkuna
Riistalinnut

Rypäle

Väri

Keskipunainen

Tuoksu

Kirsikaa, mansikkaa

Maku

Keskitäyteläinen, hienostuneen tanniininen, rypäleelle ominaista marjaisuutta; punaista kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, tasapainoisen hapokas, miellyttävä

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
14,51 €
Alkon tuotekoodi:
474877
EAN:
9300727004475
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 opas arvioi viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi, jossa hinta vastaa laatua. Tuoksu on punasävytteisen marjainen ja kevyehkö maku seuraa tuoksua. Varsin yksinkertainen, mutta puhdaspiirteinen kokonaisuus. Viini on valmis juotavaksi.

Reseptit

​Puhdaspiirteinen Pinot Noir -punaviini

Suomen tunnetuimman australialaisen viinimerkin Jacob´s Creekin monipuolinen tarjonta Alkoissa kasvoi huhtikuussa 2011, kun Alkon valikoimaan tuli 100%:sesti Pinot Noir -rypäleestä valmistettu kevyiden punaviinin ystävien iloksi Jacob´s Creek Pinot Noir.

Tuorein vuosikerta 2012 oli erinomainen Kaakkois-Australiassa. Talvi ennen kasvukauden alkua oli kostea ja sateinen, ja keväällä lämpötila oli ihanteellinen. Kesään ajoittui kuumempi jakso, jonka jälkeen sää viileni helmi-maaliskuussa tapahtuneen sadonkorjuun ajaksi luoden täydelliset sääolosuhteet rypäleiden kypsymiselle. Viinintekijät valitsivat tarkoin Pinot Noir -rypäleet parhailta palstoilta, ja osa rypäleistä käsiteltiin ennen käymisprosessia erottaen kuoret ja rangat rypälemassasta. Osa viinikäymisestä tapahtui kuorimassan kanssa. Tarkoin kontrolloitu viinikäyminen kuorimassan kanssa antoi viiniin pehmeät tanniinit ja Pinot Noir -rypäleelle tyypillisiä kirsikan aromeja. Kokonaisuus on tasapainoisen hapokas ja miellyttävä.

Seuraa viinikuulumisia Australiasta Facebook-sivuillamme.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös