Hinta Alkossa
11,49 €
Ruokasuositukset Itämainen ruoka Kana, Kalkkuna Mausteiset makkarat Pasta ja pizza
Rypäle
Syrah/Shiraz
Väri
Purppuranpunainen
Tuoksu
Metsämarjainen, hapankirsikkainen, boysenmarjahilloinen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, metsämarjainen, hapankirsikkainen, boysenmarjahilloinen, kevyen mausteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Alue
South Eastern Australia
Tuottaja
Jacob’s Creek Wines
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 9,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Alkon tuotekoodi
404267
EAN
9300727017871
SKU
606230
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 12 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Shiraz

Matala-alkoholinen punaviini on harvinaisuus

Jacob´s Creek Lighter Shiraz tarjoaa vastuullisesti matala-alkoholisen australialaisen vaihtoehdon Italian Lambruscoille. Niissä on tyypillisesti suhteellisen korkea sokeripitoisuus ja tyyliltään ne ovat pehmeitä ja hedelmäisiä, kuten myös Jacob´s Creek Lighter Shiraz. Matala-alkoholiset punaviinit ovat harvinaisia.

Viinin valmistus

Tämä matala-alkoholinen, hedelmäinen punaviini on valmistettu Australialle tunnusomaisesta punaviinirypäleestä, Shirazista. Alkoholia poistettiin suodattamalla, jonka jälkeen viiniä kypsytettiin 15 kuukauden ajan terästankeissa ennen pullotusta.

Shiraz, joka tunnetaan myös nimellä Syrah, on tummakuorinen rypälelajike, jota kasvatetaan kaikkialla maailmassa ja jota käytetään pääasiassa punaviinin valmistukseen. Shiraz on niin tärkeä Australian viininviljelylle, että se on Australian eniten istutettu rypälelajike suurimmalla osalla maan viinitarhoista. Siitä on tullut käytännössä synonyymi maan tärkeimpien viinialueiden ja erityisesti Barossa-laakson kanssa.

Vallitseva Shirazin viininvalmistustyyli pyrkii kohti kirkkaita hedelmämakuja – useimmiten mustikoita, mustaherukoita ja mustia kirsikoita.

 

Jacob's Creek yksi Australian vanhimmista viinitaloista

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

Lue tuottajasta ja alkuperästä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!