Jacob's Creek UnVined Shiraz alkoholiton punaviini.
Australia

Jacob's Creek UnVined Shiraz

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
7,94 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Pasta ja pizza Porsas Sienet
Rypäle
Syrah/Shiraz
Väri
Runsaanpunainen
Tuoksu
Runsas, tumman luumuinen, mustaherukkainen, mausteinen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, puolimakea, kypsän karpaloinen, mustaherukkainen, kevyen tamminen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Tuottaja
Jacob´s Creek Wines
Saatavuus
Alko Päivittäistavarakaupat Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 0,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Litrahinta
10,48 €/l
Alkon tuotekoodi
455017
EAN
9300727016294
SKU
606105
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 65 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen

Jacob's Creek UnVined Shiraz - alkoholiton punaviini Australiasta

Jacob's Creekin uusiin innovaatioihin kuuluu alkoholiton ”UnVined” viini. Se vastaa maailmanlaajuisesti kasvavaan alkoholittomien viinien kysyntään. Jacob´s Creek on Torresin lisäksi ensimmäinen suuri kansainvälisesti tunnettu viinimerkki, joka on tuonut markkinoille alkoholittoman valko- ja punaviinin.

Jacob's Creek UnVined Shirazin tuoksussa korostuvat hedelmäiset ja tumman marjaiset aromit, kuten luumu ja mustaherukka. Lisäksi siinä löytyy Etelä-Australian Shiraz–rypäleelle tunnusomaista mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on makean hedelmäinen ja kevyen paahteinen, jota tukee kypsä, tasapainoinen tanniinisuus. Makua tukee tammikypsytyksen aikaansaama herkullinen vaniljaisuus.

Viinissä on 50 % vähemmän kaloreita kuin 12 % alkoholia sisältävässä Jacob’s Creek Classic Shirazissa.

Viiniä myyvät Alkon lisäksi hyvin varustetut päivittäistavarakaupat, mm. K-Citymarketit ja K-Supermarketit.

Miten alkoholia vähennetään viinistä?

Sadonkorjuun jälkeen rypäleistä tehdään viiniä normaaliprosessin mukaisesti. Alkoholin poisto tapahtuu Australiassa kehitetyllä "Spinning Cone" tislausmenetelmällä. Siinä viiniä pyöritetään isossa lingossa, erotellaan viinin eri komponentit ja poistetaan ei-halutut osat höyrystämällä, kuten alkoholi. Menetelmä käyttää painetta hyödyksi, jolloin viiniä voidaan höyrystää matalammissa lämpötiloissa kuin kiehuminen, jolloin viinin luonnolliset aromit eivät vahingoitu. Lopputuloksena on makuprofiililtaan tasapainoinen ja ryhdikäs matala-alkoholinen viini.

Shiraz

Shiraz, joka tunnetaan myös nimellä Syrah, on tummakuorinen rypälelajike, jota kasvatetaan kaikkialla maailmassa ja jota käytetään pääasiassa punaviinin valmistukseen. Shiraz on niin tärkeä Australian viininviljelylle, että se on Australian eniten istutettu rypälelajike suurimmalla osalla maan viinitarhoista. Siitä on tullut käytännössä synonyymi maan tärkeimpien viinialueiden ja erityisesti Barossa-laakson kanssa.

Vallitseva Shirazin viininvalmistustyyli pyrkii kohti kirkkaita hedelmämakuja – useimmiten mustikoita, mustaherukoita ja mustia kirsikoita.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin rasvaisen kalan, possun, runsaiden kasvisruokien ja pastaruokien kanssa.

Viini on valmista juotavaksi ja parhaimmillaan kevyesti viilennettynä 18-20 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creek viinien tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!