Zonin Prosecco Cuvée 1821 (37,5cl)

“Täydellinen terassijuoma”

Hinta Alkossa

6,98 €

Rypäle

Väri

Hennon kultainen

Tuoksu

Tuoreen hedelmäisessä tuoksussa on päärynää, omenaa ja sitrusta.

Maku

Kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen ja kevyen mineraalinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Veneto DOC Prosecco
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
11,00 %
Hintaryhmä:
6-7 €
Litrahinta:
18,35 €
Alkon tuotekoodi:
538714
EAN:
8002235026239
Sokeripitoisuus:
12,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
Glera 100%

Reseptit

Zonin Prosecco - Kupliva aito italialainen

Zonin Prosecco syntyy Koillis-Italian vehreissä maisemissa Veneton alueella. Prosecco valmistetaan aina tankkikäymismenetelmällä.
Pitkän pullokäymisen aikana lajikkeen herkällä hedelmäisyydellä olisi suuri riski kadota, mutta nopea käyminen tankissa säilyttää viinin aromimaailman heleän raikkaana. Useimmiten prosecco valmistetaan siten, että rypälemehu käytetään ensin valkoviiniksi, jonka jälkeen suoritetaan kuplat aikaansaava toinen käyminen tankissa. Zonin sen sijaan käyttää proseccossaan menetelmää, joka mukailee Asti Spumante -viinien valmistustapaa; vain osa mehusta käytetään valkoviiniksi, mutta osa rypäleistä puristetusta mehusta jäähdytetään nolla-asteiseksi.Käynyt valkoviini ja jäähdytetty rypälemehu sekoitetaan keskenään juuri ennen toista käymistä. Menetelmä tuo Zonin Proseccon aromiin erityistä raikkautta ja intensiivisempää tuoreiden hedelmien, kuten päärynän aromia.

Zonin Prosecco on täydellinen kesäkauden terassijuoma sellaisenaan ja erinomainen kuohuviinicocktailien ainesosa. Venetsiasta lähtöisin oleva Bellini ei ole ainoa oikea proseccosta syntyvä juomasekoitus, vaan italialaisen kuohuviinin makua voi tuunata tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai aromaattisilla yrteillä.

Prosecco viihtyy mainiosti myös kevyiden ruokien kuten tuoreista herneistä syntyvän crème ninon -keiton tai parsakeiton seurassa.

Alko verkkokauppalinkki