Valkoviini Ranskasta- Le Cirque Sauvignon Muscat

Le Cirque Classique Sauvignon Muscat

“Kuiva, aromaattinen valkoviini - sopii vegaaneille”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

9,98 €

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Vaalea vihertävänkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, herukkainen, ruusuinen

Maku

Kuiva, hapokas, hedelmäinen, herukanlehtinen, ruusuinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Vin de France
Tuottaja: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,50 %
Hintaryhmä:
9-10 €
Litrahinta:
13,17 €
Alkon tuotekoodi:
921297
EAN:
3142920028843
Sokeripitoisuus:
2,30 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Puolikuiva
Rypäleosuudet:
Sauvignon 50%, Muscat 50%

Reseptit

Valkoviini Ranskasta

Le Cirgue Classique on värikäs, moderni ja hedelmäinen ranskalainen viinisarja, joka juhlistaa perinteistä osaa ranskalaisten elämästä, kiertävää sirkusta, joka on viihdyttänyt ja ihastuttanut ihmisiä ympäri maailman. Viinin uusi aluenimitys "Vin de France" tarkoitaa että viinintekijämme ovat vapaita matkustelemaan ja etsimään parhaat mahdolliset viinit Ranskan eri viinialueilta, joka mahdollistaa tämän edullisen ja ihastuttavan viinin valmistamisen.

Huippulaadukkaat Sauvignon ja Muscat-rypäleet tähän viiniin kerätään yöaikaan, jolloin on viileätä. Näin varmistetaan että rypäleet saapuvat viinitilalle tuoreina ja raikkaina. Fermentaatio tapahtuu viileässä 13-15 asteessa, jolloin varmistetaan hienojen ja herkkien aromien säilyminen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii vaaleiden kalaruokien, äyriäisten tai salaattien kanssa. Sopii myös seurustelujuomaksi. Viini on parhaimmillaan tarjoiltuna hyvin viilennettynä 8 asteiseksi.

Gabriel Meffre

Gabriel Meffre perusti ensimmäisen viinitarhansa Gigondasiin eteläiseen Ranskaan vuonna 1930. Vuosien saatossa hänestä tuli yksi alueen johtavista AOC- tuottajista ja vuonna 1936 hän perusti Maison Gabriel Meffre- nimellä kulkevan viinitalon Rhônen laaksoon. Gigondas sijaitsee Etelä-Rhônessa, aivan Chateauneuf-du-Papen kuuluisan viinialueen läheisyydessä. Vaikka molemmat alueet tuottavat pääosin punaviinejä Grenache ja Syrah-lajikkeista, eroavat alueiden viinit tyylillisesti toisistaan. Gigondasin viljelmät kasvavat korkeammalla, laakson jyrkillä rinteillä, kun taas Chateauneuf-du Papen viinipellot ovat alempana ja kasvavat näin hieman lämpimämmässä ilmastossa.

Rhônen alueelta tulevista Laurus-sarjan laatuviineistä löytyy valikoimaa aina pohjoisen Côte-Rôtiesta etelän Gigondasiin. Languedocin alueelta tulevista rypäleistä Gabriel Meffre tuottaa palkitut La Châsse-viinit sekä rennot Le Cirque- viinit. Luomuviljellyt Inné- viinit ovat ekologisia pakkausta myöten. Viinipullo on ns. kevytlasipullo, jossa on ympäristöystävällisestä FSC-paperista valmistettu etiketti.

Gabriel Meffrelle ympäristötietoisuus on ollut tärkeää alusta asti, ja kestävän viininviljelyn periaatteet ovat ohjanneet toimintaa jo yli 15 vuotta. Veden säästäminen, kierrätyspaperin käyttö ja ympäristön huomioiminen pakkausmateriaalien valinnassa ovat luonnollinen osa Meffren ekologista viininviljelyä.

http://www.gabrielmeffre.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös