Hinta Alkossa
16,99 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Lammas Pataruoat Riista
Rypäle
Primitivo
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivinen, jossa luumua, hilloa, makeita mausteita, paahteisuutta
Maku
Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, mausteinen, karhunvatukka-hilloinen, kevyesti nahkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Apulia
Tuottaja
Masseria Altemura
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
IGT Salento
Litrahinta
22,52 €/l
Alkon tuotekoodi
943457
EAN
8002235001014
SKU
606099
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 5 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Primitivo 100%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Persoonallinen Primitivo

Masseria Altemura Sasseo on persoonallinen viini. Se on tuhti, rehti ja tummasävytteinen, samalla ollen nuorekas ja terhakka. Siinä maistuvat tummat marjat, mausteet ja tammen tuoma nahkaisuus. Suuhun jää harmoninen ja miellyttävä tunnelma. Sasseo syntyi halusta luoda Primitivo, jolla on vahva persoonallisuus. Nykyään se on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä Puglian viineistä. Nimi (sasso=kivi italiaksi) viittaa kalkkipitoisiin kiviin, jotka syntyvät Salenton punaisesta maaperästä muodostaen peilimäisen pinnan, joka heijastaa aurinkoa. Sen erehtymätön tyyli on täydellinen yhdistelmä raikkautta ja pehmeyttä, ja rakenne on hyvin tiheä ja moniulotteinen. 

Viinilehti: **** harmoninen, laadultaan erinomainen, valmis juotavaksi, laatu vastaa hintaa.  

Viininviljely ja valmistus

Viini valmistetaan tarkasti valikoiduista 100% primitivo rypäleistä (Zinfandel), joista osa kerätään ylikypsinä. Rypäleet puristetaan hellävaroen ja siirretään terästankkeihin käymisen ajaksi. Sieltä viini siirretään Slovanian tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja tätä seuraa 6 kuukauden pullokypsytys.

Primitivo

Primitivo on alkuperältään kroatialaisen Crljenak Kastelanskin klooni. Rypäle kotiutui Kroatiasta 1700-luvulla Italian Pugliaan, jossa munkit antoivat rypäleelle nimen Primitivo, sen aikaisen kypsymisen johdosta. Primitivo on pysynyt pääosin Italian viinitahoilla ja nimenomaan Puglian lämpimässä, välimerellisessä ilmanalassa.

Primitivo tekee suuren sadon ja kypsyy hyvin epätasaisesti. Rypäleiden kypsyysaste vaikuttaa viinin makuun. Viileässä kasvaneiden rypäleiden viineissä maistuvat punaiset marjat, kuten vadelma. Lämpimillä alueilla kasvaneiden rypäleiden aromeissa on mustaherukkaa, anista ja pippuria. Primitivon sadonkorjuu on tarkkaa työtä, jotta viinistä saadaan tasalaatuista ja puhtaan makuista.

Primitivot ovat loistavia ruokaviinejä. Vivahteikkuutensa, hedelmäisyytensä ja mehukkuutensa ansiosta viinit sopivat tarjottavaksi täyteläisten, kypsien ruokien kanssa.

Amerikan serkku Zinfandel yhdistetään geeniperimältään suoraan italialaiseen Primitivoon.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin grillattujenl liharuokien kanssa, sekä yleisesti punaisen lihan, lampaan ja tummien lihapatojen ääreen. Unohtamatta tietenkään kovia kysytettyjä juustoja. 

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää hyvin varastoimista.

Masseria Altamura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!