Masseria Altemura Sasseo

“Apulian Amarone”

Hinta Alkossa

16,99 €

Rypäle

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Intensiivisessä tuoksussa luumua, punaisista marjoista tehtyä hilloa ja makeaa mausteisuutta.

Maku

Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, mausteinen, karhunvatukkahilloinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Salento IGT
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,50 %
Hintaryhmä:
16-17 €
Litrahinta:
22,52 €
Alkon tuotekoodi:
943457
EAN:
8002235001014
Sokeripitoisuus:
7,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100%

Asiantuntijan arvio

Berliner Wein Trophy 2019: GOLD (Sasseo 2017)

Melbourne International Wine Competition 2019: GOLD (Sasseo 2017)

Mundus Vini - Silver (Sasseo 2017)

Reseptit

Viininviljely ja valmistus

Viini valmistetaan tarkasti valikoiduista 100% primitivo rypäleistä (Zinfandel), joista osa kerätään ylikypsinä. Rypäleet puristetaan hellävaroen ja siirretään terästankkeihin käymisen ajaksi. Sieltä viini siirretään Slovanian tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja tätä seuraa 6 kuukauden pullokypsytys.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti punaisen lihan, lampaan, kypsien juustojen kanssa tai ihan vain nautiskeluun.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää hyvin varastoimista.

Masseria Altamura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös