Hinta Alkossa
16,99 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Lammas Pataruoat Riista
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivisessä tuoksussa luumua, punaisista marjoista tehtyä hilloa ja makeaa mausteisuutta.
Maku
Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, mausteinen, karhunvatukkahilloinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Apulia
Tuottaja
Masseria Altemura
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
IGT Salento
Litrahinta
22,52 €/l
Alkon tuotekoodi
943457
EAN
8002235001014
SKU
606099
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 5 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Primitivo 100%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininviljely ja valmistus

Viini valmistetaan tarkasti valikoiduista 100% primitivo rypäleistä (Zinfandel), joista osa kerätään ylikypsinä. Rypäleet puristetaan hellävaroen ja siirretään terästankkeihin käymisen ajaksi. Sieltä viini siirretään Slovanian tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja tätä seuraa 6 kuukauden pullokypsytys.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti punaisen lihan, lampaan, kypsien juustojen kanssa tai ihan vain nautiskeluun.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää hyvin varastoimista.

Masseria Altamura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!