Hinta Alkossa
20,10 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Rasvainen kala Äyriäiset
Rypäle
Arinto
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, aprikoosinen, yrttinen, kevyen tamminen
Maku
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, sitruksinen, aprikoosinen, yrttinen, kevyen tamminen, tyylikäs
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Alue
DOC Bucelas
Tuottaja
Sogrape Vinhos de Portugal
Vuosikerta
2017
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Bucelas
Hintaryhmä
0
Litrahinta
26,67 €/l
Alkon tuotekoodi
586737
SKU
607188
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 1,9 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Morgado de Sta Catherina Reserva - laadukas valkoviini Portugalista

Morgado de Sta Catherina Reserva on laadukas valkoviini Portugalista, Lissabonin ala-alueelta Bucelasista. Viini on tyypillinen esimerkki alueen Arinto-rypäleestä valmistetusta valkoviinistä.

Morgado de Santa Catherinan viinitila perustettiin vuonna 1703 Englannin kuninkaan puolison, kuningatar D. Catarina de Bragancan, käskystä.

Viini on saatavilla Alkosta erikoiseränä 3.12.2020 lähtien.

Viininviljely ja valmistus

Morgado de Sta Catherina Reserva valmistetaan laadukkaimmista, valikoiduista Arinto-rypäleistä, jotka poimitaan käsin Quinta da Romeiran viinitarhoilta. Viini käy terästankeissa ja kuusi kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Lopputuloksesta on haluttu tamminen, kadottamatta kuitenkaan viinin raikkautta ja Arinto-rypäleen ominaisia aromeja.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Morgado de Sta Catherina soveltuu erinomaisesti intensiivisten ruokien kanssa, kuten paadettu kala tai hieman rasvaiset liharuoat. Viini sopii myös voimakkaiden juustojen kumppaniksi.

Tarjoile 10-12-asteisena.

Morgado de Sta Catherina on valmis nautittavaksi, mutta oikein säilytettynä, kiitos viinin erinomaisen hapokkuuden ja runsauden, viini säilyy jopa seitsemän vuotta.

Sogrape Vinhos - perinteikäs ja vastuullinen portugalilainen viinitalo

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perustettiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat tuohon aikaan hyvin vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

http://eng.sograpevinhos.eu/

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!