
Lisätietoja
Maa |
Saksa
|
Alue |
Mosel
|
Tuottaja |
Moselland eG
|
Vuosikerta |
2017
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alkon tilausvalikoima
Ravintolat
Tukku
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 8,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
Qualitätswein Mosel
|
Vihreät & eettiset ominaisuudet |
Luomu
Sopii vegaaneille
|
Hintaryhmä |
0
€ |
Litrahinta |
14,24 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
941327
|
EAN |
4006975166754
|
SKU |
607112
|
Korkkityyppi |
Kierrekorkki
|
Pulloja / laatikko |
12 kpl
|
Makeusaste |
Makea
|
Sokeripitoisuus | 48 g/l |
Täyteläisyysaste |
Keskitäyteläinen
|
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com |
Viiniinviljely ja valmistus
Moselland Organic White on luomuviini, alkoholipitoisuudeltaan tavanomaista matalampi (8,5 %) ja vegaaneille soveltuva. Rypäleet tähän viiniin poimitaan Moselin laaksosta, noin 8600 hehtaarin alueelta, ja ne kasvat hiekkaisessa kalkkikivimaaperässä. Alueen ilmasto on viinirypäleen kasvuolosuhteille täydellinen; verrattain viileä, sopivasti sadetta ja pitkä kasvukausi. Viinin käytetään ja kypsytetään terästankeissa 17-18°C asteen lämpötilassa yhteensä noin neljän kuukauden ajan.
Luomuviinien kysyntä kasvaa ja myös vegaaneille soveltuvien viinien sekä matala-alkoholisten viinien suosio on kasvussa. Vegaaneille sopivissa viineissä ei ole viinin kirkastamiseen käytetty eläinperäisiä aineita, joita saatetaan viinin kirkastuksessa käyttää, kuten gelatiinia, maidon proteiineja tai kananmunan valkuista. Kirkastamisessa käytetyistä aineista ei jää jäämiä valmiiseen viiniin, mutta vegaaneille soveltuvissa viineissä viinin kirkastaminen tapahtuu kasvisperäisillä aineilla, esimerkiksi mineraaleilla tai piidioksidigeelillä. Viini toki kirkastuu myös itsestään, mutta se vie usein enemmän aikaa.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Viini suositellaan nautittavaksi nuorena ja tuoreena, aperitiivina tai kanaruokien sekä aasialaisen keittiön mausteisten herkkujen seurana. Ideaali tarjoilulämpötila on 9-11 astetta.
Moselland eG
Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.
Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.
Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.