Moselland Organic White

“Matala-alkoholinen, vegaaneille sopiva luomuviini”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

10,49 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Kana, Kalkkuna
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Trooppista hedelmää, aprikoosia, persikkaa, omenainaa

Maku

Puolimakea, hapokas, aprikoosinen, persikkainen, omenainen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Mosel
Tuottaja: Laatuluokitus:
Qualitätswein Mosel
Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
8,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
13,85 €
Alkon tuotekoodi:
941327
EAN:
4006975166754
Sokeripitoisuus:
48,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Luomu:
Kyllä
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Makea
Rypäleosuudet:
60 / 30/ 10

Viiniinviljely ja valmistus

Moselland Organic White on luomuviini, alkoholipitoisuudeltaan tavanomaista matalampi (8,5 %) ja vegaaneille soveltuva. Rypäleet tähän viiniin poimitaan Moselin laaksosta, noin 8600 hehtaarin alueelta, ja ne kasvat hiekkaisessa kalkkikivimaaperässä. Alueen ilmasto on viinirypäleen kasvuolosuhteille täydellinen; verrattain viileä, sopivasti sadetta ja pitkä kasvukausi. Viinin käytetään ja kypsytetään terästankeissa 17-18°C asteen lämpötilassa yhteensä noin neljän kuukauden ajan.

Luomuviinien kysyntä kasvaa ja myös vegaaneille soveltuvien viinien sekä matala-alkoholisten viinien suosio on kasvussa. Vegaaneille sopivissa viineissä ei ole viinin kirkastamiseen käytetty eläinperäisiä aineita, joita saatetaan viinin kirkastuksessa käyttää, kuten gelatiinia, maidon proteiineja tai kananmunan valkuista. Kirkastamisessa käytetyistä aineista ei jää jäämiä valmiiseen viiniin, mutta vegaaneille soveltuvissa viineissä viinin kirkastaminen tapahtuu kasvisperäisillä aineilla, esimerkiksi mineraaleilla tai piidioksidigeelillä. Viini toki kirkastuu myös itsestään, mutta se vie usein enemmän aikaa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini suositellaan nautittavaksi nuorena ja tuoreena, aperitiivina tai kanaruokien sekä aasialaisen keittiön mausteisten herkkujen seurana. Ideaali tarjoilulämpötila on 9-11 astetta.

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös