Hinta Alkossa
10,78 €
Ruokasuositukset Itämainen ruoka Kana, Kalkkuna Seurustelu
Rypäle
Elbling, Müller-Thurgau, Riesling
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Trooppista hedelmää, aprikoosia, persikkaa, omenainaa
Maku
Raikas, puolimakea, hapokas, aprikoosinen, persikkainen, omenainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Saksa
Alue
Mosel
Tuottaja
Moselland eG
Vuosikerta
2017
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 8,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Qualitätswein Mosel
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Luomu Sopii vegaaneille
Hintaryhmä
0
Litrahinta
14,24 €/l
Alkon tuotekoodi
941327
EAN
4006975166754
SKU
607112
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Makea
Sokeripitoisuus 48 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viiniinviljely ja valmistus

Moselland Organic White on matala-alkoholinen(8,5 %) luomuviini ja sopii myös vegaaneille. Rypäleet tähän viiniin poimitaan Moselin laaksosta, noin 8600 hehtaarin alueelta, ja ne kasvat hiekkaisessa kalkkikivimaaperässä. Alueen ilmasto on viinirypäleen kasvuolosuhteille täydellinen; verrattain viileä, sopivasti sadetta ja pitkä kasvukausi. Viini käytetään ja kypsytetään terästankeissa 17-18°C asteen lämpötilassa yhteensä noin neljän kuukauden ajan.

Luomuviinien kysyntä kasvaa ja myös vegaaneille soveltuvien viinien sekä matala-alkoholisten viinien suosio on kasvussa. Vegaaneille sopivissa viineissä ei ole viinin kirkastamiseen käytetty eläinperäisiä aineita, joita saatetaan viinin kirkastuksessa käyttää, kuten gelatiinia, maidon proteiineja tai kananmunan valkuista. Kirkastamisessa käytetyistä aineista ei jää jäämiä valmiiseen viiniin, mutta vegaaneille soveltuvissa viineissä viinin kirkastaminen tapahtuu kasvisperäisillä aineilla, esimerkiksi mineraaleilla tai piidioksidigeelillä. Viini toki kirkastuu myös itsestään, mutta se vie usein enemmän aikaa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini suositellaan nautittavaksi nuorena ja tuoreena, aperitiivina tai kanaruokien sekä aasialaisen keittiön mausteisten herkkujen seurana. Ideaali tarjoilulämpötila on 9-11 astetta.

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!