Hinta Alkossa
9,98 €
Ruokasuositukset Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Rypäle
Riesling
Väri
Valea oljenkeltainen
Tuoksu
Omenainen, hedelmäinen, persikkainen, sitruunainen
Maku
Puolimakea, hapokas, hunajameloninen, sitruksinen, aprikoosinen, viheromenainen, hennon yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Saksa
Alue
Mosel
Tuottaja
Moselland eG
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 7,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Prädikatswein Mosel Kabinett
Litrahinta
12,77 €/l
Alkon tuotekoodi
007665
EAN
4006975003622
SKU
607007
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 35 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Palkittu Riesling Moselista

Moselland Riesling Kabinett on Vuoden Viinit -kilpailuissa palkittu viini. Vuonna 2021 sen vuosikerta 2020 sai kunniamaininnan lajikesarjassa Riesling "Tämä risukka täytyy maistaa" alle 13 €. Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa Moselland Riesling Kabinett 2018 sai puolestaan hopeaa sarjassa Matala-alkoholiset valkoviinit. 

Saksan Moselin laakson alue onkin tunnettu Riesling-viineistään. Alueella tuotetaan kuivia, puolikuivia ja eri asteisia makeita Riesling-viinejä. Moselland Riesling Kabinett on alueelle tyypillinen puolimakea viini, joka sopii hyvin seurustelujuomaksi viilennettynä sekä aasialaisen, hieman maustetumman ruoan kumppaniksi. Moselland Riesling Kabinett on saatavana myös riittoisassa kolmen litran hanapakkauksessa

Viini mausteisten ruokien seuraan

Moselland Riesling Kabinett -valkoviini sopii hyvin mausteisille itämaisille ruoille, pastan kanssa sekä salaatin ja kasvisruokien seuraksi. Viini on parhaimmillaan hyvin vilennettynä 8-10 asteiseksi. 

"Mosellandin pyöreän makea riesling on jo suorastaan legenda Suomessa. Tuoksu onkin huumaava. Hunajaa, omenaa ja kirpsakkaa sitruunaa. Ai että miten makiaa! Omenoita ja päärynöitä voi melkein nähdä tuhdissa uutteessa. Rieslingin hapokkuus taittaa makeuden juuri oikealla hetkellä, joten ei tätä liian imeläksi voi sanoa. Aasialaisen ruoan kanssa ei voi enempää vaatia! Moselland Riesling Kabinett hinta-laatu = erinomainen."
– Reseptitaivas–

Ympäristövastuullinen pakkaus

Moselland Riesling Kabinettin pakkauksen materiaalissa on huomioitu ympäsirtövastuu. Riesling on pakattu kevyempään pakkaukseen hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Kuluttajana vihreät valinnat voidaan tehdä helposti päivittäin valitsemalla ympäristöystävälliset pakkaukset ja kierrättämällä aina tyhjät pakkaukset.

Moselland eG 

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Joki ja maisemaa Mosellandin viininviljelysalueilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!