Hinta Alkossa
10,99 €
Ruokasuositukset Blinit Itämainen ruoka Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Riesling
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, omenainen, aprikoosinen
Maku
Kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruksinen, hennon aprikoosinen, mineraalinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Saksa
Alue
Mosel
Tuottaja
Moselland eG
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 11,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Sopii vegaaneille
Alkon tuotekoodi
546617
SKU
607201
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 6 g/l
Rypäleosuudet
Riesling 100 %
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Raikas Riesling Moselin laaksosta

Moselin laaksolla on yli 2000 vuoden pitkä viininviljelyperinne, jonka roomalaiset ovat aikoinaan alueelle tuoneet. Se on maailmanlaajuisesti tunnettu Rieslingin kotina. Maaperälle on ominaista huokoinen liuskekivi, jolla on ihanteellinen sateenpoisto ja hyvät lämmönvarausominaisuudet.

Pohjoisesta sijainnista johtuen ilmasto on suhteellisen viileä. Pitkä kypsymisaika antaa Riesling-rypäleille mahdollisuuden kehittää hienoja hedelmäisiä aromeja ja kypsyä täydellisyyteen myöhäisessä syksyn auringonpaisteessa.

Vuosi 2020 alkoi suhteellisen lämpimänä ja sateisena. Kevään lämpimät lämpötilat ja runsas auringonpaiste yhdistettynä kohtuulliseen sateeseen ja runsaaseen auringonpaisteeseen kesän aikana edistivät terveiden rypäleiden kasvua, jotka korjattiin optimaalisessa kypsyydessään. Sato tuotti hienoaromisia ja elegantteja viinejä, joissa on lupaava, tasapainoinen rakenne.

Rypäleet puristettiin hellävaraisesti ja kirkastettiin käyttämällä vegaanista herneistä valmistettua gelatiinia. Käyminen tapahtui tarkoin valittujen hiivojen kera lämpötilakontrolloiduissa olosuhteissa, ja varastointi ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä pullotukseen asti.

Hyvä ja monipuolinen ruokaviini

MSL Riesling Dry on raikas, aromaattinen ja tasapainoinen kuiva valkoviini. Sen alkoholipitoisuus on maltillinen 11,5 %. Makuelämystä hallitsee selkeät, hedelmäiset aromit. Viini sopii myös vegaaneille. 

MSL Riesling Dry -valkoviini on monipuolinen ruokaviini. Se on hyvä valinta kala- ja äyriäisviiniksi, kanalle, salaateille ja kasvisruoan pariksi. Tätä valkoviiniä kannattaa kokeilla myös bliniviininä. 

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!