Nero d'Avola Feudo Principi di Butera

Ravintolat

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Nauta
Pataruoat
Porsas

Rypäle

Väri

Kirkas rubiininpunainen.

Tuoksu

Intensiivistä kirsikkaa, mustikkaa ja orvokkia, jota seuraa miellyttävä balsaminen ja mausteinen jäkimaku

Maku

Täyteläinen, kypsän kirsikkainen, balsaminen, kukkainen, hennon mantelinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Butera
Tuottaja: Laatuluokitus:
Nero d'Avola Sicilia DOC
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
EAN:
8002235017534
Sokeripitoisuus:
5,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100%

Reseptit

Viininviljely ja valmistus

Nero d'Avola rypäleet kasvavat mineraalirikkaassa savi-kalkkikivi maaperässä noin 330m korkeudessa meren pinnasta. Alue sijaitasee keskiosassa eteläistä Sisiliaa Buteran alueella. Rypälemehu käyteään kuorien kanssa 28-30 asteen lämpötilassa terästankeissa noin 15 päivän ajan. Tämän jäkeen tapahtuu malolaktinen käyminen. Täältä viini siirretään Slavonian tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja pullotuksen jälkeen viini kypsyy vielä muutama kuukausi.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin voimakkaiden ruokien seuraksi, kuten grillatun lihan ja pitkään kypsytettyjen juustojen.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 16-18 asteen lämpöisenä.

Feudo Principi du Butera

Sisiliassa sijaitseva Feudo Principi di Buteran viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1997. Viinitila sijaitsee Caltanissettan provinssissa Etelä-Sisiliassa ja on yksi saaren modernimmista. Feudo Principi di Buteran viinitilalla viljellään pääasiassa Nero d'Avola rypälettä, tämän lisäksi viljellään perinteisä valkoisia rypäleitä Grilloa ja Insoliaa sekä kansainvälisesti tunnettuja lajikkeita, kuten Chardonnayta, Cabernet Sauvignonia ja Syrahia.

Sisilian syvimmillä sydänmailla on harvinainen kauneuden keidas, josta Sisilian tärkeimmät alkuperäisrypälelajikkeet tulevat, kuten Nero d'Avola. Kartanon ympärillä on Buteran ruhtinaskunnille kuulunut muinainen kartano. Se on yksi saaren mineraalirikkaimmista alueista, kivenheiton päässä Välimeren rannikolta. Maa-alueiden monimuotoisuus ja orgaaninen sisältö yhdistettynä mikroilmastoon, joka hyötyy merituulista, tekevät muinaisista maista ihanteellisen paikan kestävälle viininviljelylle ja luonnon moninaisuudelle. Tämä maaperä värikkäine sitruspuineen ja Välimeren tuoksuvat pensaat, tuottavat tyylikkäitä viinejä, joilla on hienostunut aromi ja ihanteellinen intensiteetti ja raikkaus.

www.principidibutera.it/

Suosittelemme myös