Miten valmistetaan klassinen Mimosa?

Miten valmistetaan klassinen Mimosa?
Mimosa drinkki valmistetaan samppanjasta ja appelsiinimehusta. Drinkki sopii erinomaisesti brunssille.

Mimosa drinkki on saavuttanut suosionsa erityisesti brunssijuomana. Tämä appelsiinimehua ja samppanjaa yhdistävä drinkki on erään tarinan mukaan syntynyt vuonna 1925 Pariisin Ritz Hotellissa baarimestari Frank Meierin toimesta. Mimosa on todennäköisesti versio neljä vuotta aiemmin Lontoossa kehitetystä Buck’s Fizzistä, joka valmistetaan samoista raaka-aineista mutta suuremmalla osuudella samppanjaa.

Mimosan keksijäksi on myös väitetty Sir Alfred Hitchcockia 1940-luvun San Franciscossa. Vaikka onkin epätodennäköistä, että Hitchcock olisi Mimosan alkuperäinen keksijä, on hänellä varmasti ollut suuri rooli Mimosan suosioon USA:ssa.

Mimosa valmistetaan näistä ainesosista

Mimosa drinkki valmistetaan:

  • appelsiinimehusta
  • samppanjasta tai kuohuviinistä.

Koska raaka-aineet ovat yksinkertaiset, kannattaa niiden laatuun panostaa. Paras Mimosa syntyy tuorepuristetusta appelsiinimehusta. Erityisesti appelsiinin sesonkiaikaan marraskuusta huhtikuulle kannattaa panostaa tuoreisiin appelsiineihin, jotka ovat tuolloin mehukkaimmillaan. Tammi-helmikuussa voi kokeilla Mimosaa myös veriappelsiinista valmistettuna! Appelsiinit säilyvät parhaiten viileässä, mutta huoneenlämpöisistä hedelmistä saattaa irrota enemmän mehua kuin jääkaappikylmistä.

Millainen kuohuviini Mimosaan kannattaa valita?

Perinteisesti Mimosaan käytetään nimenomaan samppanjaa, jonka kuivan paahteinen maku ja hienostuneet kuplat toimivat loistavasti makean appelsiinimehun parina. Esimerkiksi G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on loistava valinta Mimosan kruunaajaksi.

Mimosa drinkkiin voi kuitenkin käyttää myös kuohuviiniä. Valitse tuote, joka on kuiva ja ryhdikäs, jotta drinkistä ei tule liian mehumainen. Kokeile esimerkiksi cavaa tai Alsacen alueen cremantia. Campo Viejo Cava Brut Reserva ja Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja Mimosaan.

Mikä on paras lasi Mimosalle?

Alunperin Mimosa tarjoiltiin jäillä viinilasista, mutta sittemmin on vakiintunut käytäntö Mimosan nauttimiseen kuohuviinilasista. Mimosaa ei ole tapana koristella, mutta kauniissa jalallisessa lasissa tarjoiltuna juoman pirteä väri pääsee oikeuksiinsa.

Miten valmistetaan Mimosa?
Mimosan voi koristella esimerkiksi yrteillä.

Klassisen Mimosan resepti

Tarvitset:

10 cl jäähdytettyä samppanjaa tai kuohuviiniä
10 cl jäähdytettyä tuorepuristettua appelsiinimehua

Valmistusohje:

  1. Kaada kuohuviinilasiin puolet kuohuviinistä ja lisää varovasti appelsiinimehu - seos saattaa kuohua, mitä voit ehkäistä pitämällä lasia kallellaan noin 45 asteen kulmassa.
  2. Sekoita juomaa kevyesti lusikalla. Lisää loppu samppanja ja tarjoile välittömästi.

Vinkki! Jos valmistat Mimosaa isommalle porukalle, voit tehdä pohjan kannussa, kaataa laseihin ja lisätä lopun kuohuvasta juoman päälle.

Lähteet:
https://drinksfeed.com/how-the-mimosa-became-the-official-brunch-drink-of-the-world/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!