Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon on punaviinin valmistukseen käytetyistä rypälelajikkeista kenties tunnetuin ja levinnein. Paitsi hedelmäisyydestään, se on myös tunnettu kyvystään ilmentää eri vuosikertojen erilaisuutta riippuen viinintekijästä, valmistustavasta sekä kasvupaikasta.

Parhaat Cabernet Sauvignon -viinit tulevat Ranskan Bordeaux’sta, Kalifornian Napa Valleystä ja Australian Coonawarrasta, mutta myös muut Kalifornian alueet, Chile, Italia, Etelä-Afrikka ja muutama alue Espanjassa tuottavat korkealaatuisia Cabernet Sauvignon -viinejä. Voidaankin sanoa, että Cabernet Sauvignon on aidosti kansainvälinen rypälelajike.
Cabernet Sauvignon on pieni ja paksukuorinen rypäle, ja se tuottaa hyvin voimakkaita viinejä, joiden värikin on syvän tummanpunainen. Viinit ovat täyteläisiä, raikkaita, hedelmäisiä, tanniinisia ja usein hieman karheitakin.

Tyypillisiä Cabernet Sauvignon -viinin aromeita ovat mustaviinimarja, seetripuu ja kahvi, mutta myös minttu, eukalyptus ja vihreä paprika sävyttävät aromia. Näitä viimeksi mainittuja aromeja löytyy ennen kaikkea viileämmillä alueilla tuotetuissa viineissä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!